Raluca Turcan: PDL poate reveni în sondaje, dar trebuie să fie foarte ferm cu cazurile de corupţie

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, la RFI, că formaţiunea democrat-liberală poate reveni în sondaje, dar că pentru acest lucru este necesar ca partidul să fie foarte ferm în privinţa cazurilor de corupţie.

Urmărește
5 afișări

Totodată, Raluca Turcan apreciază că "dispensa" de la Statut în cazul colegilor care provin din societatea civilă arată de fapt "curajul partidului de a accepta idei noi şi care nu sunt întotdeauna comode politic".

Vicepreşedintele formaţiunii ar vrea ca PDL să scape de imaginea de partid corupt.

"Eu mi-aş dori foarte mult ca PDL să se delimiteze de comportamentul PSD şi PNL, care pretind că nu aud solicitările românilor legate de integritate, de moralitate politică şi să respecte Partidul Democrat Liberal această solicitare, în felul acesta creându-se foarte clar diferenţa între PDL şi celelalte partide", explică ea.

"Dacă vom fi vulnerabili la integritate, la moralitate, la suspiciuni de corupţie, nu vom reuşi pe termen lung să captăm încrederea pe care ar trebui să o obţinem din partea cetăţenilor", continuă Turcan.

Ea declară că PDL trebuie să fie "foarte ferm" în faţa cazurilor de corupţie: "Putem reveni în sondaje, sunt foarte încrezătoare, dar odată cu relansarea economiei, noi ca partid trebuie să fim foarte fermi cu cazurile de corupţie".

Turcan îl consideră pe Emil Boc "premierul cel mai curajos". "Emil Boc a fost premierul cel mai curajos, premierul care şi-a asumat nişte măsuri de reformă, cu costuri electorale foarte mari, dar care vor reforma statul pe termen lung", spune liderul democrat-liberal.

Vicepreşedintele PDL mai afirmă că preşedintele Traian Băsescu nu le-a spus liderilor PDL că vrea să-l schimbe pe Emil Boc din fruntea Guvernului. Şeful statului "a participat la o discuţie cu preşedinţii de organizaţii ai PDL, unde au fost prezentate plusurile şi minusurile acestei guvernări şi ale acţiunii politice a PDL. În acest context, s-au pus pe masă toate variantele, dar nu pot să spun că preşedintele Traian Băsescu a spus: «Gata, îl schimbăm pe Emil Boc şi punem premier independent!». Până la urmă, decizia va fi a Partidului Democrat Liberal", precizează Raluca Turcan.

BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automată a membrilor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie şi derogarea de la condiţii de vechime pentru care candidează la şefia PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici