Raluca Turcan: "Slumdog" înseamnă "golan" - o definiţie acoperitoare pentru atitudinea lui Severin

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a scris, vineri, pe blogul său, că "slumdog", adică "golan", este "o definiţie acoperitoare pentru atitudinea lui Adrian Severin din aceste zile", ea apreciind totodată că europarlamentarul "se afundă în mizeria propriilor minciuni şi laşităţi ".

Urmărește
36 afișări

"Slumdog înseamnă «golan», un om de la periferia societăţii - este, cred, o definiţie acoperitoare pentru atitudinea lui Adrian Severin din aceste zile. Este genul de atitudine care ar fi definită vulgar, ca «golăneală». «O golăneală» a unui «slumdog» care se transformă pe zi ce trece în eticheta naţională, lipindu-se de toţi românii. Publicul european a putut face clar comparaţie între atitudinea politicianului român şi cea a colegilor din Austria şi Slovenia care s-au retras imediat din Parlamentul European, iar The Economist punctează că atitudinea lui Adrian Severin este tipică pentru politica românească", a apreciat Raluca Turcan, în postarea sa de pe blog intitulată "Adrian Severin - povestea răsturnată a unui slumdog millionaire".

În opinia lui Turcan, cuvântul "cel mai la îndemână" pentru a descrie cazul Adrian Severin este "descumpanitor". "Trist este faptul că un om politic despre care credeam că are un calibru, pus să aleagă între mită şi integritatea propriei staturi politice, alege mita. Descumpănitor este şi faptul că pe zi ce trece Adrian Severin se afundă în mizeria propriilor minciuni şi laşităţi, din frica de a-şi asuma finalul unei cariere (despre care acum apare întrebarea câte alte erori nedescoperite ascunde)", a adăugat Turcan.

"În «Slumdog millionaire» primim o privire pozitivă despre ridicarea din mizerie, spre decenţă, spre un statut de normalitate. În viaţa reală, cazul lui Adrian Severin arată o perspectivă exact inversă: banii şi statutul social nu se dobândesc cu muncă şi sacrificii, ci, dimpotrivă, tot efortul şi toată lupta se concentrează pe protejarea statutului de milionar, efort care îl afundă pe Adrian Severin tot mai mult în mizeria propriilor laşităţi şi compromisuri. Întrebarea legitimă în contextul scandalului din aceste zile este: «oare câte situaţii de trafic de influenţă nedescoperite au alimentat contul de milionar al lui Adrian Severin?»", mai scrie Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici