- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat
Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 156 de voturi "pentru", cinci "împotrivă", trei voturi fiind anulate, potrivit anunţului oficial din plen. Înainte de anunţul oficial, la finalul numărătorii, se anunţase că s-au înregistrat două voturi "împotrivă".
Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat (Imagine: Mediafax Foto)
PDL nu a participat la vot.
Deputaţii au dezbătut, în urmă cu câteva săptămâni, raportul Comisiei juridice a Camerei , care propunea începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi pentru delapidare, dar votul final nu a fost dat atunci.
Marţi, înainte de începerea votului secret cu bile, deputaţii PDL şi cei ai PSD şi PNL s-au certat pe probleme de procedură, reprezentanţii PSD şi ai PNL solicitând ca votul secret cu bile să aibă loc în acelaşi timp cu cel pentru alegerea unui nou vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Postul de vicepreşedinte al Camerei a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu (PNL) a devenit viceguvernator al BNR. PNL îl propune pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe Ludovic Orban.
Liberalii, susţinuţi de PSD, au arătat că ar trebui să existe două urne şi două perechi de săculeţe cu bile, pentru ca deputaţii să voteze, în acelaşi timp, pentru începerea urmăririi penale în cazul Ridzi şi pentru noul vicepreşedinte al Camerei.
PNL şi PSD au adus ca argument faptul că şi românii sunt chemaţi, în aceeaşi zi, să voteze atât pentru preşedintele ţării, cât şi pentru referendum.
Argumentele PNL şi ale PSD au fost respinse, însă, de PDL, care a arătat că deputaţii nu pot vota, în acelaşi timp pentru două chestiuni diferite.
Sever Voinescu (PDL) a spus că înţelege "teama noii majorităţi că s-ar putea să nu-şi ţină oamenii în sală pentru două voturi", dar că nu se poate vota cu bile pentru "două lucruri atât de diferite".
În final, preşedinta Camerei Roberta Anastase a anunţat că a obţinut acordul liderilor parlamenatri pentru ca votarea să aibă loc succesiv, întâi pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Tineretului şi, apoi pentru numirea lui Ludovic Orban în funţia de vicepreşedinte al Camerei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO