Raportul GRETA privind lupta împotriva traficului de persoane în România, prezentat în 2012

Raportul Grupului de experţi privind combaterea traficului de persoane (GRETA) din Consiliul Europei privind implementarea legislaţiei europene în domeniul traficului uman în România va fi prezentat la începutul anului 2012.

Urmărește
83 afișări

Raportul întocmit de experţi, în urma vizitei făcute în România săptămâna aceasta, care vizează stadiul implementării Convenţiei Consiliului Europei împotriva Traficului de Fiinţe Umane, va fi dat publicităţii la începutul anului viitor, după consultarea statelor membre, se arată într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

În cadrul întâlnirii cu delegaţia GRETA, care a avut loc joi, la sediul MAI, adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP), Lucian Guran, a subliniat că România este adepta unei abordări integrate a evoluţiei traficului de persoane, prin angrenarea tuturor partenerilor instituţionali interni în efortul de combatere a acestui fenomen.

De asemenea, adjunctul şefului DOSP a subliniat faptul că România, în calitate de stat membru angrenat în sistemul european şi internaţional de luptă împotriva traficului de persoane, "promovează activ dialogul şi cooperarea regională şi internaţională, pentru atingerea obiectivului comun de reducere a traficului de persoane".

Activitatea Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) din Ministerul Administraţiei şi Internelor este evaluată, de marţi până vineri, de o delegaţie a GRETA din Consiliul Europei.

Reprezentanţii Consiliului Europei verifică stadiul primei etape de implementare a Convenţiei Consiliului Europei împotriva Traficului de Fiinţe Umane, ratificată de România prin Legea 300/2006.

Instituţiile cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, precum şi cele implicate în procesul de asistenţă a victimelor participă, în acest interval, la discuţii oficiale cu membrii GRETA, în cadrul cărora vor prezenta principalele repere şi evoluţii ale luptei antitrafic.

Din partea MAI, la rundele de întâlniri participă reprezentanţi ai ANITP, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Oficiului Român pentru Imigrări, precum şi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Alte instituţii cu atribuţii în domeniu supuse evaluării sunt Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Romi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici