- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul la Legea educaţiei prevede învăţământ obligatoriu de 11 clase, incluzând grupa pregătitoare
Comisia pentru învăţământ din Senat propune, în raportul la Legea educaţiei, ca învăţământul obligatoriu să fie de unsprezece clase, incluzând un an de grupă pregătitoare la grădiniţă, a declarat, luni, vicepreşedintele comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.
Raportul la Legea educaţiei prevede învăţământ obligatoriu de 11 clase, incluzând grupa pregătitoare (Imagine: Mediafax Foto)
"În formula pe care noi am depus-o în raportul comisiei, grupa pregătitoare devine obligatorie şi intră în învăţământul obligatoriu şi rămâne la grădiniţe, ca să nu producem niciun fel de perturbaţii, cu atât mai mult cu cât nu există studii de impact nici în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare şi a acoperirii cu cadrele didactice ale ciclului în care, eventual, ar urma să intre", a menţionat Andronescu, într-o conferinţă de presă.
Andronescu a precizat că, în varianta adoptată de comisie, ciclul de învăţământ primar va fi de patru ani, la fel şi ciclul de învăţământ gimnazial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"După clasa a opta şi după examenele de finalizare a ciclului gimnazial elevii şi familiile lor pot alege una dintre cele două rute posibile, să meargă spre liceu, unde primii doi ani sunt, de asemenea, în interiorul învăţământului obligatoriu sau spre şcoala profesională, de doi ani. Învăţământul obligatoriu este de unsprezece ani", a ţinut să precizeze Ecaterina Andronescu.
Raportul Comisiei de învăţământ la proiectul Legii educaţiei naţionale a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Raportul are circa o mie de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.
Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au dezbătut Legea educaţiei, sâmbătă şi duminică, în absenţa reprezentanţilor PDL şi UDMR.
Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (PDL), a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că finalizarea raportului Legii educaţiei este "un abuz" care trebuie corectat de plen sau de Biroul Permanent al Senatului, susţinând că "emulaţia opoziţiei în comisie este suspect de politizată".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO