- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raportul la proiectul privind taxa de solidaritate, amânat cu două săptămâni, la cererea UNPR şi MFP
Comisia de buget a Camerei a amânat, marţi, cu două săptămâni, elaborarea raportului la propunerea legislativă privind taxa de solidaritate, pentru ca iniţiatorii să discute cu MFP şi să stabilească dacă aceasta va fi fixată la 1% din totalul averii sau la 5% din ceea ce depăşeşte 500.000 de euro.
Deputatul independent membru al UNPR Eugen Nicolicea, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative, a solicitat, în deschiderea lucrărilor comisiei, amânarea discutării raportului pentru o săptămână, el motivând că nu s-a discutat cu Ministerul de Finanţe dacă se va merge pe varianta iniţială, de 1% din total, sau pe 5% din ce depăşeşte 500.000 de euro.
"E o divergenţă aici. Nu ne-am consultat cu Ministerul de Finanţe să vedem dacă e rentabil sau dacă nu şi nu vrem să introducem pagube majore. Solicit o amânare de o săptămână pentru a discuta acest punct, exclusiv", a spus Nicolicea.
La rândul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a apreciat că iniţiatorilor le-a venit gândul de pe urmă, el apreciind că acest proiect de lege nu trebuie tratat separat şi că ar trebui să fie un proiect de modificare a Codului Fiscal. "Supun atenţiei o asemenea abordare, fără a intra pe fond", a spus Nicolăescu.
Preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan, a arătat că rămâne deschisă discuţia legată de locul din Codul Fiscal în care să fie introdusă această propunere, el vorbind despre introducerea unui capitol prin care să se reglementeze şi acest tip de taxă în partea care reglementează taxele şi impozitele locale.
Reprezentanţii Ministerul de Finanţe au precizat, la rândul lor, că propunerea legislativă trebuie să facă referire şi la bunurile deţinute de persoanele fizice în străinătate, precum şi precizarea datei de la care se prezintă bunurile - respectiv începutul anului fiscal.
Deputatul PNL Daniel Chiţoiu a solicitat Ministerului de Finanţe ca, în timpul de o săptămână, cât a fost amânată discutarea raportului, să menţioneze dacă această taxă de solidaritate este prevăzută în strategia fiscal-bugetară, dacă are avizul Consiliul Fiscal sau dacă în scrisoarea de intenţie cu FMI Guvernul şi-a asumat angajamente în legătură cu predictibilitatea veniturilor bugetare.
În aceste condiţii, pentru a putea răspunde la solicitările deputaţilor, reprezentanţii Ministerului de Finanţe au solicitat amânarea cu două săptămâni pentru discutarea raportului.
Camera Deputaţilor este Cameră decizională în cazul acestui proiect de lege, iar termenul de depunere a raportului expiră pe 10 februarie 2010.
Proiectul de lege iniţiat de UNPR privind instituirea unei taxe de solidaritate de 1% din averea afişată care depăşeşte 450.000 de euro a fost respins, în noiembrie 2010, de Senat, prima Cameră sesizată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.