- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.02.2016, 18:48)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RAPORTUL privind votul la legea defăimării: 20 de aleşi nu au votat, 14 au folosit greşit sistemul
Dintre cei 34 de deputaţi care nu şi-au exprimat nicio intenţie de vot la legea defăimării, 20 nu au votat, deşi au avut cartelele conectate corect, iar 14 au avut cartelele introduse incorect, potrivit raportului întocmit de Camera Deputaţilor.
Urmărește
696 afișări
RAPORTUL privind votul la legea defăimării: 20 de aleşi nu au votat, 14 au folosit greşit sistemul
20 de deputaţi dintre cei 34 care nu şi-au exprimat nicio intenţie de vot "au avut cartele conectate corect la consola de vot, au avut drept de vot, dar nu şi-au exprimat opţiunea de vot", arată Raportul privind funcţionarea sistemului de vot din 17 februarie, şedinţă în care PSD a acuzat vicierea procesului de vot.
Este vorba de 10 deputaţi PSD, 7 PNL, 2 UDMR şi unul de la minorităţi. Social-democraţii care nu au votat sunt: Adrian Simionescu, Camelia Khraibani, Gheorghe Marin, Laurenţiu Roşca-Ţigăeru, Catalin Tiuch, Cristina Nichita, Aurel Niculaie, Luminiţa Adam, Vasile Popeangă şi Gabriel Vlase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
14 din cei 34 de deputaţi care nu şi-au exprimat intenţia de vot au avut cartele conectate incorect la consola de vot, pe durata votului în cazul legii defăimării, potrivit sursei citate.
Jumătate dintre cei 14 deputaţi care au avut cartele introduse incorect la consola de vot fac parte din grupul parlamentar al PSD: Ioan Vulpescu, Gavril Mîrza, Constantin Mazilu, Cristian Ovidiu Iane, Maria Drăghici, Ion Călin şi Simona Bucura Oprescu.
Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu, fostul ministru al Culturii, deputatul PSD Ioan Vulpescu, fostul ministru al Mediului, deputatul PNL Lucia Varga, se numără printre aleşii care nu au folosit corect sistemul de vot la şedinţa din 17 februarie.
CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA RAPORTUL
În rândul posibilelor greşeli pe care aleşii le-ar fi putut face în folosirea sistemului de vot se numără introducerea partială a cartelei, extragerea cartelelor în timpul celor 10 secunde alocate înregistrării opţiunii, dar şi introducerea cartelei prea târziu, potrivit sursei citate.
PSD a reclamat faptul că la exprimarea votului asupra proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea, 9 deputaţi ai partidului şi-au exprimat votul, dar numele lor nu au apărut în listingul votului final. Este vorba despre deputaţii: Ionuţ Vulpescu, Simona Bucura Oprescu, Gabriel Vlase, Cristina Nichita, Ovidiu Iane, Constantin Galan, Damian Florea, Luminiţa Adam şi Camelia Khraibani.
Citeşte şi: REPLICI dure în Parlament: Legea defăimării, retrimisă la comisie. Gorghiu: PNL va ataca la CCR procedura de vot. Este prima dată când o lege este revotată
Citeşte şi: Zgonea a blocat uşile Camerei Deputaţilor pentru vot nominal privind suspendarea votului electronic
Citeşte şi: Valeriu Zgonea: PSD a cerut demisia de onoare celor doi secretari adjuncţi ai Camerei Deputaţilor
Patru dintre aceştia nu şi-au exprimat nicio opţiune de vot, patru au folosit cartela incorect, iar Damian Florea s-a logat prima dată în sistem după votul pe proiectul iniţiat de Liviu Dragnea.
La votul asupra legii defăimării s-au înregistrat 315 deputaţi prezenţi, 152 de voturi pentru, 105 împotrivă şi 24 de abţineri. Pentru ca această lege să fie adoptată, ar fi fost nevoie de 158 de voturi pentru. Numărul afişat de prezenţi include aceste voturi plus cei 34 de deputaţi care nu şi-au exprimat votul.
Raportul precizează că sistemul video de care dispune Camera Deputaţilor nu este destinat urmăririi prezenţei/lipsei parlamentarilor din sala de plen, deşi acestea ar putea conţine şi ''imagini ale domnilor deputaţi''.
Valeriu Zgonea a declarat miercuri că raportul rezultat în urma anchetei administrative din Camera Deputaţilor nu îi dă dreptate liderului PSD, Liviu Dragnea, cel care acuza o intervenţie ''criminală'' asupra sistemului electronic de vot.
''În urma analizei acestui raport, Biroul Permanent a concluzionat că nu există nicio suspiciune cu privire la softul respectiv. Nimeni nu poate interveni în modificarea datelor. Este imposibil. Acest lucru este clar ca lumina zilei. Toţi membrii Biroului Permanent au fost de acord cu acest lucru'', a declarat Valeriu Zgonea.
Liviu Dragnea afirma săptămâna trecută că ''o mână criminală'' a manipulat sistemul electronic de vot pentru ca legea defăimării să nu treacă.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: REPLICI dure în Parlament: Legea defăimării, retrimisă la comisie. Gorghiu: PNL va ataca la CCR procedura de vot. Este prima dată când o lege este revotată
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe