- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.08.2018, 18:44)
- Ana Petrescu
Răzvan Popa, europarlamentar PSD: Opoziţia încearcă discreditarea imaginii României în plan extern
Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, susţine, într-o postare pe Facebook, că liderii de dreapta încearcă să manipuleze opinia publică referitor la ceea ce s-a întâmplat la protestele din 10 august, iar strategia lor este discreditarea instituţiilor statului şi a imaginii României pe plan extern.
Urmărește
246 afișări
Foto: Facebook/Răzvan Popa
"Consider că tentativele de manipulare şi informaţiile false aruncate pe piaţă cu privire la evenimentele de la proteste, dar şi încurajarea mişcărilor de stradă de către liderii opoziţiei au drept obiectiv blocarea şi îndepărtarea unei guvernări performante. Realitatea este că rezultatele economice obţinute şi măsurile luate în timpul acestei guvernări construiesc premizele clare pentru o menţinere a PSD la guvernare şi după 2020. Stimularea violenţelor, lansarea de informaţii false menite a discredita instituţiile, tentativele clare de manipulare a realităţii sunt, de fapt, eforturi îndreptate doar către acest obiectiv", a afirmat europarlamentarul Răzvan Popa, într-o postare sâmbătă pe Facebook.
În opinia acestuia, Opoziţia încearcă discreditarea imaginii României în străinătate, punând mai presus interesele unor oameni sau grupuri politice, în defavoarea interesului naţional.
"Ştim foarte bine că partidele şi liderii de Dreapta din România, de foarte mulţi ani, au evitat discuţiile pe teme concrete, de interes pentru cetăţeni, şi au stimulat ura şi divizarea în societate. Exact acest lucru se încearcă şi acum. Grav este că acest plan merge până la încercări de discreditare a instituţiilor statului, dar şi a imaginii României în plan extern. Interesele superficiale ale unor oameni şi grupuri politice sunt puse deasupra celui naţional", a completat Răzvan Popa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
Un campion şi-a pierdut toate medaliile olimpice în incendiile din LA. CIO promite să le înlocuiască
-
Detalii din culise: Capturarea nord-coreenilor de către Ucraina oferă o perspectivă rară asupra alianţei cu Rusia
-
Grevă în Belgia. Sunt afectate traficul aerian şi feroviar, şcolile s-au închis
Tot sâmbătă, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente".
"Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.
Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.
Aproximativ 1.000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia forţelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării.
Până vineri seară, procurorii înregistraseră 238 de plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe