- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.09.2018, 16:52)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reacţiile politicienilor români la sancţionarea Ungariei | Norica Nicolai, ALDE: Măsura PE este o greşeală/ Eugen Tomac, PMP: Decizia arată că practicile comunismului nu au murit
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia Parlamentului European de iniţiere a procedurii pentru sancţionarea Ungariei reprezintă o „greşeală" şi un „dublu standard" în evaluarea statului de drept.
Urmărește
2999 afișări
Reacţiile politicienilor români la sancţionarea Ungariei | Norica Nicolai, ALDE: Măsura PE este o greşeală/ Eugen Tomac, PMP: Decizia arată că practicile comunismului nu au murit
„După părerea mea, din punct de vedere politic este o greşeală pentru că au fost o serie de probleme cu care a fost confruntată Ungaria şi o serie de observaţii pe care le-a făcut Comisia Europeană s-au realizat. Mi se pare absolut nefericit aleasă această soluţie şi în special faptul că este a doua ţară din estul Europei care se confruntă cu astfel de poziţii", a declarat Norica Nicolai pentru MEDIAFAX, întrebată cum comentează decizia Parlamentului European de a aproba declanşarea procedurilor de sancţionare a Ungariei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Europarlamentarul ALDE a adăugat că decizia Parlamentului European reprezintă şi un „dublu standard".
„Această decizie, după părerea mea, reprezintă un dublu standard în evaluarea statului de drept între statele membre. Probleme cu privire la justiţie s-au întâmplat şi în Slovacia şi nimeni nu a avut vreo observaţie cu privire la această chestiune. Cu o situaţie de derapaj se confruntă şi Italia şi nimeni nu are nicio observaţie cu privire la această chestiune", a completat Norica Nicolai.
Tomac: Sancţionarea Ungariei în PE arată că deşi comunismul a murit, practicile lui nu
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX, după ce PE a aprobat declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor UE, că situaţia în care s-a ajuns arată că deşi „comunismul a murit, practicile lui nu şi că „nici România nu este departe”.
„Cred că aceste instrumente pe care le regăsim în Tratatul de aderare la UE sunt prevăzute tocmai pentru a evita situaţii în care este pusă Ungaria astăzi. Situaţia în care s-a ajuns arată un lucru cât se poate de evident pentru vechea europă, şi anume că în ţările unde a bântuit comunismul, încă mai există lideri care confundă setul de valori la care am aderat şi încearcă să îşi menţină puterea aplicând practici care izvorăsc din vechiul regim. Comunismul a murit, dar practicile lui nu, şi atunci, după Polonia, iată o altă ţară din estul Europei este sever sancţionată de Bruxelles. Nici România nu este departe în ceea ce priveşte înţelegerea mecanismelor democratice dacă ne uităm la repetatele abuzuri pe care le-a făcut puterea actuală”, a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.
Întrebat ce ar putea decide Parlamentul European în privinţa violenţelor din 10 august din România, la dezbaterele care vor avea loc în plen, la începutul lunii octombrie, liderul PMP a susţinut că în acest caz, fiind vorba de un subiect care ţine de agenda internă. PE nu poate da decât recomandări şi poate pune în evidenţă abuzurile făcute de autorităţile române.
„Parlamentul European poate face câteva recomandări şi poate pune în evidenţă cu mult mai multă claritate abuzurile pe care le-au comis autorităţile române pe 10 august. Protestele sunt un subiect care ţin de agenda internă. Sunt convins că dezbaterile din Parlamentul european cu privire la acest subiect vor scoate în evidenţă cu mult mai mare claritate exact aspectele care ţin de abuzuri, pentru că aici vorbim clar de abuzul unei puteri care a încercat să regizeze un eveniment pe care să îl utilizeze politic. Vedem lideri de la guvernare care spun că protestele din 10 august au fost orchestrate din străinătate, lucru absolut aberant şi jignitor la adresa partenerilor noştri strategici. Românii care au venit pe 10 august nu au venit nici din Somalia, nici din Ecuador, nici din Mongolia, au venit din state cu care noi avem o relaţie privilegiată”, a adăugat Tomac pentru MEDIAFAX.
Decizia Parlamentului European de iniţiere a procedurii pentru sancţionarea Ungariei reprezintă o formă de "răzbunare meschină" bazată pe "acuzaţii neadevărate", a reacţionat miercuri după-amiază Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.
"Este vorba de o răzbunare meschină" a forţelor politice proimigraţie, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia Bloomberg. "Raportul conţine o serie de acuzaţii neadevărate şi nejustificate. Este vorba de un proces de faţadă", a spus Peter Szijjarto, referindu-se la raportul pe baza căruia Parlamentul European a dispus lansarea procedurii de sancţionare a Ungariei.
Parlamentul European a aprobat, miercuri, declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene, Guvernul de la Budapesta riscând suspendarea drepturilor de vot în Consiliul UE.
PE a aprobat raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă "riscul clar" de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene. Lansarea procedurii de sancţionare a fost aprobată cu 448 de voturi pentru, 197 împotrivă şi 48 de abţineri, potrivit publicaţiei EUObserver.
Ungaria a fost criticată în mai multe rânduri de Uniunea Europeană, din cauza legilor privind libertatea de exprimare, din cauza organizării sistemului judiciar, a celui electoral şi în contextul abordării faţă de imigraţie. Guvernul de dreapta de la Budapesta este acuzat că încalcă normele fundamentale ale UE.
Autorii rezoluţiei împotriva Ungariei, printre care se numără eurodeputata olandeză Judith Sargentini, afirmă că "există un risc clar privind încălcarea gravă a valorilor fundamentale europene".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe