Recalcularea pensiilor: Peste 800.000 de pensionari nu primesc majorare

Peste 800.000 de pensionari nu vor primi pensii mărite după recalculare, ceea ce reprezintă 17,44% din total, potrivit datelor prezentate miercuri de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește
4835 afișări
Imaginea articolului Recalcularea pensiilor: Peste 800.000 de pensionari nu primesc majorare

Imagine cu caracter ilustrativ

Conform datelor prezentate de ministrul Muncii, 82,56% dintre pensii, adică 3.806.270, vor creşte după recalculare. Creşterea medie procentuală este de 26,65%, adică o creşetere medie nominală de 622 de lei.

Ministrul Muncii a anunţat că, după recalculare, 90.082 de pensionari ies din categoria beneficiarilor de pensie socială, după ce cuantumul rezultat din contributivitate a depăşit valoarea de 1.281 de lei a indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

17,44% dintre pensii nu sunt majorate după recalculare, adică 803.433.

Dintre acestea, 84.176 au aceeaşi valoare după recalculare, iar 719.257 au o valoare mai mică după recalculare. Acestor pensionari nu le vor scădea pensiile, pentru că, potrivit legii, beneficiază de cuantumul mai favorabil.

Simona Bucura-Oprescu a anunţat că impactul begetar pentru 2024 după recalcularea pensiilor este de 9,45 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici