- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Relaţiile României cu UE rămân tensionate din cauza reformelor în justiţie şi lupta anticorupţie
Asistenţa financiară de la Uniunea Europeană va juca un rol esenţial în prevenirea unui colaps economic şi mai puternic în România, însă relaţiile cu uniunea continuă să fie complicate, din cauza atitudinii Guvernului faţă de reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, arată un raport al EIU.
Relaţiile României cu UE rămân tensionate din cauza reformelor în justiţie şi lupta anticorupţie
"România a atras fonduri nete în valoare de 1,4 miliarde euro în 2008, iar asistenţa acordată de UE va juca un rol central în prevenirea unui colaps economic mai puternic, dar şi în stimularea revenirii economice. Cu toate aceastea, relaţiile cu UE continuă să fie complicate, din cauza atitudinii Guvernului în ceea priveşte reforma justiţiei şi lupa împotriva corupţiei", precizează raportul Economist Intelligence Unit (EIU).
EIU notează că raportul complet al Comisiei Europene în ceea ce priveşte progresele în implementarea reformelor în justiţie şi lupta împotriva corupţiei, făcut public pe 22 iulie, recomandă să nu se adopte nicio clauză de salvgardare, ca urmare a progreselor înregistrate de la publicarea precedentului raport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Acest lucru a fost în contradicţie cu raportul interimar al CE publicat în februarie care argumenta că România nu a menţinut progresul privind reformele în justiţie, sau lupta împotriva corupţiei la nivel înalt", se mai arată în raport.
În opinia economiştilor de la EIU, Uniunea Europeană ar fi putut să se "alarmeze", deja, de viteza cu care s-a dezvoltat criza politică în România şi de aparenta inabilitate a partidelor politice de a face compromisuri în a găsi o soluţie comună.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro, din care împrumuturile de la UE totalizează 5 miliarde euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36