- Home
- Politic
- ALBA IULIA, (20.10.2013, 18:13)
- Adina Oşan , Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Remus Cernea: Vom stânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Roşia Montană
Deputatul Remus Cernea a anunţat că săptămâna viitoare va începe strângerea de semnături pentru a depune o solicitare în Parlament în vederea înfiinţării unei comisii de anchetă privind posibile fapte de corupţie legate de proiectul minier de la Roşia Montană.
Urmărește
593 afișări
Remus Cernea: Vom stânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Roşia Montană
Remus Cernea a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că doreşte să depună o solicitare în Parlament pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind proiectul minier de la Roşia Montană, iar pentru acest lucru are nevoie de semnăturile a 50 de parlamentari.
Cernea a adăugat că doreşte să înceapă strângerea semnăturilor săptămâna viitoare şi estimează că noua comisie de anchetă privind proiectul de la Roşia Montană ar putea să îşi înceapă activitatea în noua sesiune parlamentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
"Urmează să le strângem pentru a putea cere o comisie de anchetă. Care este diferenţa între această comisie acum creată pentru proiectul de la Roşia Montană şi o comisie de anchetă? O comisie de anchetă va investiga toate documentele şi toate responsabilităţile autorităţilor publice în privinţa proiectului de la Roşia Montană. Comisia existentă acum doar evaluează în ce măsură acel proiect este bun sau mai puţin bun pentru România, cam acesta ar fi scopul declarat. De exemplu, un lucru care are mare relevanţă şi care din păcate nu a fost profilat între primele chestiuni discutate în ultima perioadă ar fi cine sunt acei reprezentanţi ai autorităţilor din România care într-un fel sau altul au fost susţinuţi financiar de către compania RMGC să participe la diverse conferinţe internaţionale, la diferite evenimente sau în alt mod", a spus Cernea.
Întrebat dacă crede că va aduna semnăturile necesare, Remus Cernea a răspuns că este sigur de acest lucru deoarece există o opoziţie şi în interiorul Parlamentului şi sunt voci ale unor parlamentari care sunt împotriva proiectului de la Roşia Montană.
"Există o poziţie de conştiinţă. Sunt parlamentari destul de mulţi care au o opinie împotriva acestui proiect. De asemenea, sunt mulţi alţii care nu ştiu neapărat ce opinie au, dar care ar fi interesaţi să lămurim cum este şi cu posibilele fapte de corupţie implicate în proiectul de la Roşia Montană. Eu nu spun că sunt sigur de fapte de corupţie, dar o astfel de comisie ar trebui să investigheze în ce măsură ele există", a mai spus Remus Cernea.
Comisia parlamentară specială pe proiectul de lege privind Roşia Montană a fost constituită în 17 septembrie, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD şi de la minorităţi. Democrat-liberalii au refuzat să-şi desemneze membri în comisie.
Preşedintele comisiei este senatorul PSD Darius Vâlcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Dârzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă (PSD), Andrei Gerea, Gigel-Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochițoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minorităţi naţionale), Ioan Moldovan (PC).
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Deputat PSD: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC în baza legii Comisiei Roşia Montană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina