- Home
- Politic
- ALBA IULIA, (20.10.2013, 18:13)
- Adina Oşan , Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Remus Cernea: Vom stânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Roşia Montană
Deputatul Remus Cernea a anunţat că săptămâna viitoare va începe strângerea de semnături pentru a depune o solicitare în Parlament în vederea înfiinţării unei comisii de anchetă privind posibile fapte de corupţie legate de proiectul minier de la Roşia Montană.
Urmărește
593 afișări
Remus Cernea: Vom stânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Roşia Montană
Remus Cernea a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că doreşte să depună o solicitare în Parlament pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă privind proiectul minier de la Roşia Montană, iar pentru acest lucru are nevoie de semnăturile a 50 de parlamentari.
Cernea a adăugat că doreşte să înceapă strângerea semnăturilor săptămâna viitoare şi estimează că noua comisie de anchetă privind proiectul de la Roşia Montană ar putea să îşi înceapă activitatea în noua sesiune parlamentară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"Urmează să le strângem pentru a putea cere o comisie de anchetă. Care este diferenţa între această comisie acum creată pentru proiectul de la Roşia Montană şi o comisie de anchetă? O comisie de anchetă va investiga toate documentele şi toate responsabilităţile autorităţilor publice în privinţa proiectului de la Roşia Montană. Comisia existentă acum doar evaluează în ce măsură acel proiect este bun sau mai puţin bun pentru România, cam acesta ar fi scopul declarat. De exemplu, un lucru care are mare relevanţă şi care din păcate nu a fost profilat între primele chestiuni discutate în ultima perioadă ar fi cine sunt acei reprezentanţi ai autorităţilor din România care într-un fel sau altul au fost susţinuţi financiar de către compania RMGC să participe la diverse conferinţe internaţionale, la diferite evenimente sau în alt mod", a spus Cernea.
Întrebat dacă crede că va aduna semnăturile necesare, Remus Cernea a răspuns că este sigur de acest lucru deoarece există o opoziţie şi în interiorul Parlamentului şi sunt voci ale unor parlamentari care sunt împotriva proiectului de la Roşia Montană.
"Există o poziţie de conştiinţă. Sunt parlamentari destul de mulţi care au o opinie împotriva acestui proiect. De asemenea, sunt mulţi alţii care nu ştiu neapărat ce opinie au, dar care ar fi interesaţi să lămurim cum este şi cu posibilele fapte de corupţie implicate în proiectul de la Roşia Montană. Eu nu spun că sunt sigur de fapte de corupţie, dar o astfel de comisie ar trebui să investigheze în ce măsură ele există", a mai spus Remus Cernea.
Comisia parlamentară specială pe proiectul de lege privind Roşia Montană a fost constituită în 17 septembrie, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD şi de la minorităţi. Democrat-liberalii au refuzat să-şi desemneze membri în comisie.
Preşedintele comisiei este senatorul PSD Darius Vâlcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Dârzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă (PSD), Andrei Gerea, Gigel-Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochițoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minorităţi naţionale), Ioan Moldovan (PC).
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Deputat PSD: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC în baza legii Comisiei Roşia Montană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe