Renate Weber critică dur rezoluţia adoptată în PE şi raportul MCV: Sunt documente superficiale

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că rezoluţia adoptată în Parlamentul European, precum şi raportul MCV sunt „documente superficiale”, fiind de părere că prezentările sunt „nu doar părtinitoare, ci chiar fundamental greşite”.

Urmărește
848 afișări
Imaginea articolului Renate Weber critică dur rezoluţia adoptată în PE şi raportul MCV: Sunt documente superficiale

Renate Weber critică dur rezoluţia adoptată în PE şi raportul MCV: Sunt documente superficiale

Europarlamentarul Renate Weber a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Poiana Braşov, că a realizat o analiză asupra rezoluţiei adoptate în Parlamentul European împotriva României, dar şi a MCV-ului, considerând că documentele sunt „superficiale”.

„Din păcate şi rezoluţia care a fost adoptată de Parlamentul European, dar şi raportul MCV sunt documente care sunt superficiale. În ciuda faptului că la nivelul Comisiei Europene, în mod normal există delegaţii care vin în ţară, care primesc informaţii, se întâlnesc cu tot felul de parteneri din ţară, prezentările pe care le-am văzut în acest raport sunt nu doar părtinitoare, dar chiar sunt fundamental greşite”, a spus Weber.

Aceasta a arătat faptul că este criticat CSM-ul „pentru că nu a numit o anumită persoană la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

„CSM-ul a punctat că este competenţa sa exclusivă, este o competenţă legală în România, nu e partajată cu Comisia Europeană. Trebuie să ne venim un pic în fire, să ne uităm cum se aplică legea şi Constituţia în ţara noastră. Ni se mai solicită - aşa ceva chiar nu am mai văzut niciodată - să nu aplecăm aplicăm legile Justiţiei, legile de organizare. Iertaţi-mă, dar doar nişte analfabeţi juridici pot să ceară aşa ceva pentru că a nu aplica o legislaţie care acum e în vigoare ar însemna un haos. Deci nu sunt recomandări fezabile”, a mai spus Renate Weber.

Europarlamentarul a precizat că prin legile justiţiei, ministrul Justiţiei nu mai are posibilitatea de a exercita acţiunea disciplinară, lucru explicat şi de CSM, de aceea ea este de părere că cineva „dezinformează programatic Comisia Europeană”.

„Cineva cred că dezinformează programatic Comisia Europeană şi atunci, pe baza unor dezinformări, apar astfel de rapoarte. Cu mare părere de rău o spun că şi eu însămi am avut aşteptări la început de la acest mecanism de verificare şi cooperare. Când vorbim despre legile Justiţiei vorbim despre cele trei legi de organizare aceste trei legi. Din punctul meu de vedere ce era înainte clar trebuia corectat. În plus, vă rog să nu uitaţi că au trecut prin absolut toate mecanismele de control intern, au fost trimise la Curtea Constituţională de câteva ori, au fost revizuite, după aceea preşedintele le-a trimis înapoi în Parlament, le-a trimis la Curtea Constituţională. Deci toate mecanismele interne au fost parcurse. A existat o problemă dacă vă aduceţi aminte pe care o regăsim şi în raportul comisiei de la Veneţia: cea privind înfiinţarea unei secţii specializate de investigaţie a magistraţilor. Aţi observat acum că au ieşit la iveală documente din care rezultă că în perioada 2013-2018 cam o treime din CSM avea dosare deschise la DNA. Era acelaşi CSM care trebuia să investigheze şi să dea ultimul cuvânt pe acţiuni disciplinare exact privind şefa DNA şi subalternii acesteia. Păi este un conflict de interese uriaş, iar tu legiuitor ai obligaţia să gândeşti un mecanism prin care să eviţi în viitor un asemenea conflict de interese. O secţie specializată care funcţionează în cadrul Parchetului General chiar cred că este o soluţie”, a mai spus Renate Weber.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici