Republica Moldova: Medic reţinut pentru încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni

Poliţia din Republica Moldova a anunţat luni reţinerea unui medic care a admis încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni din Comrat.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova: Medic reţinut pentru încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni

Republica Moldova: Medic reţinut pentru încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni

„În contextul informaţiilor privind pornirea cauzei penale în temeiul sesizării depuse de către Asociaţia <Promo-LEX>, cu privire la încălcarea secretului votului pentru 25 de alegători plasaţi în azilul de bătrâni din municipiul Comrat, la scrutinul electoral din 20 octombrie 2024, Poliţia Naţională informează că a fost pornit un dosar penal în baza articolului 182 alin. (2) din Codul Penal, pentru infracţiunea de - falsificare, prin orice mijloace, a rezultatelor votării”, a transmis luni, printr-un comunicat Poliţia Republicii Moldova.

Poliţiştii anunţă că, împreună cu procurorii din Găgăuzia, au făcut percheziţii la Comrat, soldate cu reţinerea medicului care a asistat la procedura de votare a persoanelor în vârstă.

„Oamenii legii au constatat că persoana reţinută a contribuit activ la falsificarea buletinelor de vot prin votarea în locul altei persoane, dar şi a aplicat abuzul faţă de funcţia deţinută pentru influenţarea scrutinului electoral şi a referendumului. Din probele acumulate s-a stabilit că persoana a admis acceptarea mijloacelor financiare coruptibile pentru a-şi folosi funcţia în acest scop”, transmit poliţiştii.

Aceştia arată că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate probe, inclusiv „transferurile obţinute de medic prin sistemul PSB - Promsvyazbank, din partea organizaţiei criminale ŞOR pentru a admite încălcări în procesul electoral utilizând funcţia administrativă”.

Poliţiştii spun că medicul are în proprietate mai multe bunuri imobile, asupra cărora urmează să se decidă aplicarea sechestrului pentru a stabili provenienţa acestora, iar în lipsa unei justificări financiare se va decide confiscarea proprietăţilor şi mijloacelor financiare.

„Dacă vinovăţia acestuia va fi demonstrată, riscă închisoare de până la 5 ani”, arată poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici