Reuniunea B9 în formatul miniştrilor apărării va avea loc la Bucureşti

Reuniunea miniştrilor apărării din ţările participante la Iniţiativa „Bucharest 9” (B9) se va desfăşura miercuri, 18 septembrie, începând cu ora 10.00, la sala „Drepturilor omului” de la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Urmărește
202 afișări
Imaginea articolului Reuniunea B9 în formatul miniştrilor apărării va avea loc la Bucureşti

Reuniunea B9 în formatul miniştrilor apărării va avea loc la Bucureşti

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Ministerul Apărării, agenda reuniunii vizează situaţia de securitate regională, în contextul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, implicaţiile acestui conflict asupra securităţii euro-atlantice, sprijinul NATO şi UE pentru regiunea Mării Negre, precum şi măsurile de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare de pe flancul Estic, în vederea pregătirii proximei reuniuni a miniştrilor apărării în format aliat.

La finalul reuniunii, miniştrii apărării din România şi Polonia vor susţine declaraţii.

Lansat la iniţiativa României şi Poloniei în anul 2015, „Bucureşti 9” (B9) oferă o platfomă pentru aprofundarea dialogului şi cooperării între aliaţii de pe flancul Estic al NATO - Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Republica Slovacă şi Ungaria, în vederea articulării contribuţiei specifice a acestor state la procesele aflate în derulare la nivelul Alianţei, pe baza experienţei şi expertizei pe care o deţin şi a intereselor comune de securitate, în deplină concordanţă cu principiile solidarităţii şi indivizibilităţii securităţii statelor membre NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici