- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.01.2019, 09:57)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuniunea preşedinţilor COSAC | Tăriceanu: Trebuie apărată coeziunea la nivelul UE/ Creţu: Politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă - 73 de miliarde de euro
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că trebuie susţinută coeziunea la nivelul Uniunii Europene pentru a evita decalajele dintre extremităţile acesteia şi confruntările cu forţele populiste şi extremiste.
Urmărește
277 afișări
Reuniunea preşedinţilor COSAC | Tăriceanu: Trebuie apărată coeziunea la nivelul UE pentru a evita confruntările cu forţele populiste/ Iordache: Politica de coeziune rămâne un mecanism central pentru atingerea obiectivelor
„Trebuie să susţinem convergenţa, să consolidăm şi să apărăm coeziunea la nivelul întregii UE. Aceste lucruri sunt fundamentale pentru că preîntâmpină decalajele care există deja între est şi vest şi între sud şi nord. Dorim ca acestea să fie transformate în mod ireversibil pentru că altfel trebuie să facem faţă riscului unei confruntări cu forţele populiste şi extremiste şi să evităm astfel să nu se destrame Uniunea, deoarece PE este un partener cheie în cooperarea la nivelul UE şi a instituţilor acesteia. Considerăm că COSAC este forumul potrivit pentru schimbul de informaţii şi pentru schimbul de a pune în practici”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la deschiderea reuniunii membrilor Conferinţei comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naţionale ale UE, desfăşurată în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Acesta a susţinut că „unul dintre obiectivele noastre îl constitue adoptarea cadrului financiar multianual”.
De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că una dintre provocările UE este Brexit.
„Brexit aduce pentru UE provocări suplimentare în special deoarece termenul convenit se apropie şi există această impresie că eforturile unui text bine aranjat au fost irosite. Trebuie să avem o perspectivă deschisă în perioadă următoare aşteptăm să vedem ce doreşte Rgatul Unit, să trecem mai departe”, a adăugat Tăriceanu.
Corina Creţu: Politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă - peste 73 miliarde de euro
Comisarul European Corina Creţu a declarat, luni, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene, că, pentru prima dată în istoria UE, a fost alocată pentru politica de coeziune cea mai mare anvelopă de peste 73 de miliarde euro.
„Pentru prima dată în istoria UE, politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă, peste 73 miliarde de euro, care se vor duce spre regiunile care au cea mai mare nevoie de fondurile europene, regiunile cele mai punţin dezvoltate”, a declarat Comisarul European, Corina Creţu, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene.
Florin Iordache: Politica de coeziune rămâne un mecanism central pentru atingerea obiectivelor
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, luni, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene, că pentru ţara noastră politica de coeziune române un mecanism pentru obţinerea unor obiective precum creşterea economică.
„La preşedinţia Consiliului UE urmărim să obţinem rezultate concrete pentru cetăţenii noştri şi să punem în valoare principiile pe care o Uniune solidară, puternică, coezivă le pot aduce cetăţenilor români. am convingerea că veţi regăsi în ţara noastră un partener de nădejdie şu dedicat, un partener în măsură să susţină consolidarea proiectului european. Preşedinţia României a Consiliului UE se desfăşoară sub motto-ul: Coeziunea - o valoare europeană. România propune să asigure coeziunea, unitatea statelor membre în faţa provocărilor politice, sociale actuale. Coeziunea este una dintre valorile fundamentale ale UE. (..) Pentru România, politica de coeziune rămâne un mecanism central pentru atingerea obiectivelor: creştere economică, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea durabilă”, a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, la reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC).
Florin Ioradache a anunţat că în perioada 18-19 martie, Parlamentul României va organiza o conferinţă interparlamentară având ca temă politica agricolă comune a UE.
„Pe parcursul mandatului preşedinţiei Consiliului UE, parlamentul româniei va participa activ la dialogul pentru viitorul politicii de coeziune şi vom sustine prin acţiuni la nivel parlamentar eforturile de identificare a celor mau bune mecanisme care să definească continuarea politicilor de coeziune. Pentru perioada 18-19 martie 2019, pregătim o conferinţă interparlamentară pe tema politicii de coeziune, a politicii agricole comune, în cadrul căreia vom avea dezbateri consistente pentru indentificarea intereselor comene în privinţa politicii de coeziune post 2020”, a precizat Florin Iordache.
Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC) a început, luni, la Parlament, cu o dezbatere despre politica de coeziune.
La evenimentul organizat în cadrul Preşedinţiei Consiliului UE participă, printre alţii, comisarul european Corina Creţu şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Reuniunea este primul eveniment pe care Parlamentul, respectiv Senatul, îl organizează în cadrul Preşedinţiei rotative a Consiliului UE deţinută de România pentru un mandat de şase luni.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe