Premieră pentru România la europarlamentare: Nicu Ştefănuţă intră în Parlamentul European / Este primul candidat independent care merge la Bruxelles

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, Nicu Ştefănuţă, a obţinut scorul minim necesar de 3% pentru a obţine un mandat în Parlamentul European.

3505 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru România la europarlamentare: Nicu Ştefănuţă intră în Parlamentul European / Este primul candidat independent care merge la Bruxelles

Rezultate alegeri europarlamentare: Nicu Ştefănuţă intră în Parlamentul European / Este primul candidat independent român care merge la Bruxelles

Potrivit celor mai recente date comunicate în timp real de results.elections.europa.eu, Nicu Ştefănuţă a strâns 258,401 de voturi, reprezentând 3,04% din voturi, depăşind astfel minimul de 3% necesar pentru a obţine un nou mandat. 

Rezultatul reflectă numărarea a 98% din voturi.

Din Diaspora, acesta a obţinut 6% din voturile exprimate. 33% din alegătorii români din Olanda sunt cei care l-au votat cel mai mult pe independent.

Europarlamentarul şi-a concentrat campania electorală pe mobilizarea tinerilor.

Anterior, Nicu Ştefănuţă a mai avut un mandat în Parlamentul European la alegerile europarlamentare din 2019, candidând de pe listele USR. Ulterior, şi-a dat demisia în 2023 şi a anunţat că va candida în calitate de independent. 

La nivelul ţării, România va trimite 33 de eurodeputaţi. Alianţa PSD-PNL a obţinut 49,35% din voturi, AUR - 14,92%, ADU – 8,4%, iar UDMR - 6,71%. Şi partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S. România, a trecut pragul electoral de 5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici