Rezultate finale la referendumul din Republica Moldova. 50.46% dintre moldoveni au votat „Da”

  • Rezultatele finale de la referendumul din Republica Moldova arată că 50.46% dintre moldoveni au votat Da pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană.
  • Toate procesele verbale au fost numărate, iar rezultatul scrutinului poate fi validat.
  • Numărătoarea s-a încheiat şi în cazul alegerilor prezidenţiale.
Urmărește
855 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale la referendumul din Republica Moldova. 50.46% dintre moldoveni au votat „Da”

Procentual, la referendum au votat „Da” 50,46%, iar 49.54% au votat „Nu”. Toate procesele verbale au fost numărate şi a fost îndeplinită condiţia privind participarea a peste 33,33% dintre alegătorii înscrişi ceea ce înseamnă că scrutinul poate fi validat.

Întrebarea supusă votului a fost: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

La alegerile prezidenţiale, Maia Sandu este primul loc având 42.45% (656.354 voturi). În turul doi, preşedinta în exerciţiu se va confrunta cu Alexandr Stoianoglo care a obţinut 25.98% (401 726 voturi). Pe locul trei a fost Renato Usatîi cu 13.79% (213 168 voturi).

Maia Sandu a declarat că Moldova a fost ţinta unei fraude fără precedent şi că s-ar fi încercat cumpărarea a peste 300.000 de voturi.

„Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra democraţiei. Grupări criminale, împreună cu forţe străine, ostile, au atacat ţara noastră cu zeci de milioane de euro, propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace, pentru a duce ţara noastră într-o zonă de instabilitate”, a declarat, luni, Maia Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici