Robu: Comisia de învăţământ care dezbate Legea educaţiei să ţină cont de avizul Comisiei juridice

Secretarul Comisiei pentru învăţământ, Nicolae Robu, susţine că membrii acestei comisii trebuie să ţină cont la dezbaterea proiectului Legii educaţiei naţionale de avizul Comisiei juridice care a stabilit că este legal cumulul calităţii de parlamentar cu cea de rector.

Urmărește
3 afișări

"Nu se poate interveni în aceşti parametri în timpul derulării unui mandat. Ulterior, sigur, se pot aduce modificări şi se poate interveni. Presupun că membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat vor avea în vedere acest punct de vedere al colegilor din Comisia juridică atunci când se va discuta articolul din Legea educaţiei care stabileşte incompatibilitatea între calitatea de rector şi cea de parlamentar", a declarat el.

Robu a menţionat că, "în discuţiile informale" dintre membrii Comisiei pentru învăţământ, a fost "chiar o unanimitate" în această privinţă.

Referitor la decizia de marţi a Comisiei juridice, Nicolaer Robu a spus că aceasta reprezintă "un lucru firesc".

"De altfel, şi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a judecat la fel. Cred că oricine ştie că nu se aplică retroactiv prevederile legilor. Mandatul de senator, precum şi cel de rector au fost obţinute în condiţii legale, pentru o anumită perioadă de timp, cu drepturi, cu obligaţii, cu compatibilităţi şi incompatibilităţi", a conchis senatorul liberal.

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, că senatorul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnice Bucureşti, şi senatorul PNL Nicolae Robu, rector al Universităţii Politehnice din Timişoara, pot cumula aceste calităţi.

Şi deputaţii jurişti au elaborat, în 22 februarie, un punct de vedere potrivit căruia nu există incompatibilitate între funcţia de deputat şi cea de rector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici