- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.09.2024, 17:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ar putea găzdui facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean
Preşedintele Klaus Iohannis a propus Parlamentului aprobarea înfiinţării pe teritoriul naţional a unei facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean.
Urmărește
483 afișări
România ar putea găzdui facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru ucraineni
Potrivit unui document trimis de preşedintele Klaus Iohannis Camerei Deputaţilor, evoluţiile recente ale războiului de agresiune dus de către Federaţia Rusă împotriva Ucrainei au evidenţiat necesitatea intensificării şi diversificării instruirii forţelor armate ucrainene.
„Coaliţia pentru capabilităţi maritime dezvoltată sub egida Grupului de contact pentru Ucraina (UDCG) oferă un mecanism structurat pentru dezvoltarea capabilităţilor maritime ale Ucrainei, scopul acesteia fiind acela de a asigura coerenţă, coordonarea activităţilor şi prioritizarea eficientă a resurselor. Marea Britanie alături de Norvegia şi-au asumat rolul de naţiuni coordonatoare ale Coaliţiei pentru capabilităţi maritime, iar, alături de celelalte linii de efort pe care să se concentreze sprijinul naţiunilor contributoare, partenerul britanic a propus înfiinţarea unei facilităţi de instruire în domeniul maritim ca element ce ar aduce o contribuţie semnificativă pe dimensiunea sprijinului acordat forţelor armate ucrainene, având ca obiectiv consolidarea efortului comun al comunităţii maritime internaţionale în dezvoltarea forţelor navale ucrainene şi a infanteriei marine ucrainene”, se arată în document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Potrivit acestuia, în urma analizei efectuate, a rezultat că România are posibilitatea de a contribui la Coaliţia pentru capabilităţi maritime prin găzduirea facilităţii de instruire în domeniul maritim, precum şi prin sprijinirea procesului de instruire a militarilor infanteriei marine din Ucraina, în limita capabilităţilor existente.
Facilitatea ar urma să funcţioneze pe o perioadă de doi ani, urmând ca „România să îşi exprime dreptul de a înceta angajamentul în orice moment pe durata desfăşurării procesului de instruire sau după expirarea perioadei stabilite”.
Operarea facilităţii va fi susţinută prin contribuţii ale comunităţii internaţionale, iar finanţarea va fi asigurată de Marea Britanie.
Conform documentului citat, facilitatea va oferi României „poziţionarea ca lider regional în procesul de instruire în domeniul operaţiilor marine”.
„În acest context, în conformitate cu prevederile art. 119 din Constituţia României şi ale art. 3 lit. b) din Legea nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la solicitarea ministerului apărării naţionale, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, propun Parlamentului României aprobarea înfiinţării pe teritoriul naţional a unei facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean”, se mai arată în document.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Elena Lasconi, despre posibila candidatură a lui Klaus Iohannis la Senat: Tupeul nu mai are limite. A ajuns să-l copieze pe Ion Iliescu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe