- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, locul al treilea în topul statelor UE care au depus cele mai multe petiţii la PE
România ocupă locul al treilea în topul statelor UE care au depus cele mai multe petiţii la Parlamentul European, fiind devansată, la o distanţă considerabilă, de Spania şi Germania.
România, locul al treilea în topul statelor UE care au depus cele mai multe petiţii la PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit raportului de activitate pentru 2007 al Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European, România a ocupat locul al treilea, cu un număr de 43 de petiţii depuse la PE, după Spania (254) şi Germania (212).
Raportul indică, faţă de 2006, o creştere cu 50% a numărului petiţiilor depuse la nivelul statelor UE, iar domeniile de preocupare pentru cetăţeni continuă să fie protecţia mediului şi drepturile fundamentale.
Orice cetăţean al Uniunii Europene sau rezident al unui stat membru are dreptul, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, să adreseze petiţii Parlamentului European în legătură cu un subiect care face parte din domeniile de activitate ale Uniunii Europene şi care îl priveşte în mod direct. De asemenea, orice societate, organizaţie sau asociaţie cu sediul în Uniunea Europeană îşi poate exercita dreptul de a adresa petiţii. Parlamentul European poate solicita Comisiei Europene să reacţioneze la aceste petiţii ale cetăţenilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Raportul reafirmă necesitatea unei implicări mai mari din partea Consiliului şi a reprezentanţelor permanente ale statelor membre în activităţile Comisiei pentru petiţii şi le îndeamnă să îşi mărească prezenţa şi participarea în interesul cetăţenilor.
Numărul membrilor Comisiei pentru petiţii a crescut, în 2007, de la 25 la 40, Parlamentul înregistrând 1.506 de petiţii, cu 50% mai mult în comparaţie cu anul 2006. Dintre acestea, 1.089 au fost declarate admisibile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO