- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.08.2019, 22:58)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, participare activă în cadrul UE şi NATO, temă de discuţii la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei
În cea de-a doua zi a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR) au fost discuţii despre angajamentul României de a participa activ la consolidarea capacităţii UE şi de a acţiona ca un actor credibil în cadrul NATO. La evenimentul de marţi au luat parte Mircea Geoană şi George Ciamba.
Urmărește
180 afișări
România, participare activă în cadrul UE şi NATO, temă de discuţii la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei
„Cea de-a doua zi a debutat cu panelul „UE ca actor global şi partener puternic: coerenţă, convergenţă, credibilitate” care a oferit prilejul unui schimb de opinii al şefilor de misiune cu Ambasadorul Wolfgang Ischinger, preşedintele Conferinţei de Securitate de la Munchen şi ambasadorul Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen România şi viitor secretar general adjunct al NATO cu privire la situaţia internaţională şi contribuţia Uniunii la gestionarea provocărilor şi a riscurilor actuale”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În cea de-a doua zi a reuniunii, a fost evocat angajamentul României de a continua să participe activ la consolidarea capacităţii UE de a acţiona ca un actor credibil, în parteneriat cu SUA şi în sinergie cu NATO, în beneficiul securităţii europene şi internaţionale.
De asemenea, ministrul pentru Afaceri Europene George Ciamba a coordonat, marţi, două sesiuni dedicate afacerilor europene cu accent pe rezultatele mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Conform comunicatului de presă, sesiunile i-au avut ca invitaţi pe secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor externe din Republica Croaţia, Andreja Metelko-Zgombic, consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban şi pe Steven Erlanger, corespondent şef Europa, New York Times.
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române continuă cu o serie de vizite la obiective de interes economic din teritoriu şi întâlniri cu autorităţile locale, potrivit sursei citate.
Desfăşurată sub tema „Diplomaţia României: repere şi noi perspective”, ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române a inclus şase sesiuni plenare în cadrul cărora au fost dezbătute subiecte de interes privind rolul global al Uniunii Europene, vecinătatea estică, asistenţă pentru dezvoltare, pacea şi securitatea.
Seria panelurilor a debutat, luni, cu dezbaterea „Vecini, parteneri, aliaţi: împreună pentru o Uniune Europeană mai bună”, la care au participat ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, alături de viceprim-ministru şi ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva.
Sesiunea a fost moderată de secretarul de stat Alexandru-Victor Micula. Temele abordate au fost consolidarea parteneriatului dintre România şi Bulgaria, cu accent pe încheierea cu succes a deţinerii de către cele două ţări a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
În cadrul celui de-al doilea panel, „Nexus umanitar – dezvoltare – pace şi securitate”, invitaţii oficiali care au oferit scurte prezentări au fost: asistentul secretarului general şi directorul biroului regional PNUD pentru Europa şi Comunitatea Statelor Independente, Mirjana Spoljaric Egger, şeful de cabinet al Secretarului General UNOCT, Sevil Alirzayeva, şeful Reprezentanţei UNHCR în România, Nisreen Rubaian şi consilierul politic în cadrul DAC/OCDE, Dan Schreiber.
În partea a doua a zilei de luni, ministrul Ramona Mănescu a participat, alături de ministrul Afacerilor Externe şi integrării europene al Republicii Moldova Nicolae Popescu la sesiunea „Noi perspective pentru politica UE în vecinătatea estică – contribuţia României şi a Republicii Moldova”.
Potrivit comunicatul MAE, Discuţiile s-au concentrat pe consolidarea acţiunii UE în vecinătatea estică, precum şi pe aşteptările şi obiectivele Republicii Moldova în relaţia cu UE şi în contextul Parteneriatului Estic, cu accent asupra rolului pe care România îl poate juca.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Singurul ministru ALDE care a rămas în Guvern a demisionat din partidul condus de Tăriceanu. Mănescu s-ar putea înscrie în PSD
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe