România primarilor pe viaţă: ,,I-am căsăpit! Iar i-am bătut rău, cu 84%" - Gândul

Alegerile locale au venit şi au trecut, dar în localităţile Boldu, Târnova şi Nistoreşti lucrurile parcă nu s-au mai schimbat de când lumea, informează Gândul în pagina electronică.

Urmărește
2750 afișări
Imaginea articolului România primarilor pe viaţă: ,,I-am căsăpit! Iar i-am bătut rău, cu 84%" - Gândul

România primarilor pe viaţă: ,,I-am căsăpit! Iar i-am bătut rău, cu 84%" - Gândul (Imagine: Adrian Cojocaru/ Mediafax Foto)

După scrutinul din 5 iunie, primari au ieşit tot oamenii care se află în fruntea comunelor de 26 de ani. Cu victorii la procente covârşitoare sau cu un câştig nesigur, la doar câteva voturi diferenţă, toţi cei trei edili sunt mândri că au învins şi că se găsesc în topul celor mai longevivi primari din ţară.

„Este cea mai dulce victorie a mea”, a declarat pentru Gândul primarul din Nistoreşti, Ioan Gogoriţă, pentru care cel mai important lucru este succesul obţinut, chiar dacă unul destul de firav, la doar 161 de voturi distanţă faţă de contracandidatul principal. „I-am căsăpit! După 26 de ani, i-am bătut iar rău, cu 84%”, a spus şi Marian Mărgărit, edilul din Boldu care, în ciuda cifrelor mari, nu se declară profund mulţumit, pentru că el era obişnuit cu 92-93%. Oricum, Mărgărit a găsit imediat şi explicaţia: oamenii vin cu „ideea corectă” să voteze pe cine trebuie, dar sunt bătrâni, nu mai văd bine şi nu nimeresc să pună ştampila pe numele lui.

„I-am căsăpit! După 26 de ani, iar i-am bătut rău, cu 84%”, declară cu mândrie primarul Marian Mărgărit (PSD), unul dintre cei mai longevivi edili din România care are toate şansele să prindă trei decenii la primăria din comuna Boldu, judeţul Buzău.

Născut şi crescut la Boldu, „un trist la început de viaţă”, aşa cum se recomandă edilul, Marian Mărgărit spune că la el în comună ziua votului este o sărbătoare, nu o luptă, tocmai din acest motiv oamenii au şi ieşit la vot în proporţie de peste 70%.

„Să ştii că totdeauna fac câte-o sărbătoare din asta. Eu n-am văzut o răfuială din asta, deşi alţii văd aşa, eu n-am văzut-o. Şi i-am îndemnat să vină şi uite că vin la noi”, a spus pentru Gândul Marian Mărgărit.

Chiar dacă pe el l-au votat aproape toţi locuitorii din comună, primarul parcă tot n-ar fi mulţumit. Procentul de 84% îi se pare un pic cam mic, mai ales că în trecut ar fi obţinut chiar şi 93%. Explicaţia? Oamenii vin cu ideea bună „în cap”, doar că nu nimeresc întotdeauna să pună ştampila acolo unde trebuie.

„Procentul meu e cam 90-92%, şi 93%, ăla e. Lumea vine cu gândul corect, dar nu aplică cum trebuie, să ştiţi, ştampila. Deşi pare simplu, nu este, pentru ei nu. Unul nu vede, unuia îi tremură mâna, nu, nu e simplu, sunt probleme. Deşi el vine cu gândirea corectă, cu ideea clară pe cine să voteze”, a explicat primarul din Boldu.

Până la urmă, pe Mărgărit l-a votat aproape toată localitatea, iar edilul rămâne în barca PSD, acolo unde a fost întotdeauna:  „N-are culoare politică nici asfaltul, nici gazele, nici apa, şi nici nu tuşim politic, dacă vreţi”, spunea primarul cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale, hotărât fiind să ia principiile social-democraţiei cu el în mormânt. 

„Social-democrat şi după ce mor un pic, doamnă. Deci şi atunci rămân social-democrat, nu îmi schimb consoanele, nu mă fardez niciodată, sunt un om de stânga, aşa rămân”, declara edilul pe-atunci, sigur fiind că o să mai câştige un mandat, lucru care s-a şi întâmplat.

Florin Fărcăşiu: „Am câştigat şi, ca atare, sunt cel mai vechi”

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici