- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.08.2018, 15:57)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, printre cele 22 de state membre care acţionează împotriva fraudării bugetului UE
România se numără, alături de alte 21 de state membre, printre ţările care fac parte din Parchetul European (EPPO), instituţie cu rol în combaterea infracţiunilor ce aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia, spălarea de bani, cu valori de peste 10 milioane de euro, din domeniul TVA.
Urmărește
233 afișări
România, printre cele 22 de state membre care acţionează împotriva fraudării bugetului UE
"Lista celor ce participă deja include, alături de România, următoarele ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania. Malta şi Olanda s-au alăturat, în luna august, Parchetului European (EPPO), organism european cu rol esenţial în combaterea infracţiunilor ce aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia, spălarea de bani sau fraudele transfrontaliere grave, cu valori de peste 10 milioane de euro, din domeniul TVA. Acesta va deveni operaţional până la sfârşitul anului 2020 în toate statele membre participante, al căror număr se ridică la 22 în prezent", se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România remis, vineri, MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
"Criminalitatea nu cunoaşte hotare, prin urmare trebuie să colaborăm pentru a o combate. Aş dori să salut aderarea Olandei în calitate de nou membru al Parchetului European. Un număr mai mare de ţări ale UE aderente duce la amplificarea capacităţii de acţiune a EPPO şi la creşterea sumelor care pot fi recuperate. De aceea, îndemn toate statele membre să se alăture acestei reţele esenţiale în lupta împotriva fraudei şi a corupţiei, pentru a putea garanta că fiecare ban din bugetul UE este cheltuit în beneficiul cetăţenilor noştri", a declarat comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourová, conform sursei citate.
Pe data de 1 august a.c., Comisia Europeană a propus o listă de candidaţi pentru juriul de selecţie al EPPO. Acesta va fi format din doisprezece membri, care ar trebui să îşi preia funcţia în luna octombrie a acestui an. Candidaţii selectaţi sunt foşti membri ai Curţii de Justiţie şi ai Curţii de Conturi, membri naţionali ai Eurojust, membri ai instanţelor supreme naţionale sau procurori şi jurişti de înalt nivel.
Potrivit sursei citate, selecţia efectuată de Comisie se bazează pe echilibrul geografic, pe cel de gen şi pe reprezentarea corespunzătoare a sistemelor juridice ale statelor membre care participă la Parchetul European. Juriul de selecţie va fi responsabil cu elaborarea unei liste scurte de candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european şi cu evaluarea calificărilor candidaţilor, după care aceştia vor fi numiţi de Consiliul UE.
Parchetul European (EPPO) îşi propune să fie un garant al faptului că infracţiunile care afectează bugetul UE, inclusiv frauda, corupţia, spălarea banilor şi frauda transfrontalieră în domeniul TVA, pot fi investigate mai eficace şi mai rapid în întreaga UE. Instituţia va remedia deficienţele existente în prezent şi va combate fraudarea fondurilor UE în cazurile care depăşesc pragul de 10.000 euro. De asemenea, Parchetul European va acţiona în cazurile transfrontaliere complexe de fraudă în materie de TVA. Pentru atingerea acestui obiectiv, EPPO va colabora cu autorităţile naţionale de aplicare a legii şi va coopera cu alte organisme ale Uniunii Europene, cum ar fi Eurojust, Europol şi OLAF (Oficiul European Anti-fraudă), completează sursa citată.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale