România se aşteaptă se semneze în următoarele luni un acord cu SUA pentru achiziţionarea de avioane F-35

România se aşteaptă să semneze un acord interguvernamental cu Statele Unite pentru achiziţionarea de avioane de luptă F-35 de ultimă generaţie încă din toamna acestui an, a transmis marţi Ministerul Apărării.

Urmărește
3345 afișări
Imaginea articolului România se aşteaptă se semneze în următoarele luni un acord cu SUA pentru achiziţionarea de avioane F-35

România a anunţat anul trecut că intenţionează să cumpere 32 de avioane F-35 de la producătorul american Lockheed Martin pentru 6,5 miliarde de dolari.

Contractul ar include servicii logistice şi de instruire, simulatoare de zbor şi muniţie, împreună cu avioanele.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că primele avioane nu vor fi livrate înainte de 2030, potrivit Reuters.

Între timp, România a cumpărat 32 de avioane de luptă F-16 la mâna a doua din Norvegia, care se adaugă celor 17 achiziţionate din Portugalia din 2016.

România, membră NATO din 2004, are o graniţă de 650 km cu Ucraina şi mai multe fragmente de drone au căzut pe teritoriul ţării, în timp ce Moscova atacă porturile aflate pe malul opus al Dunării.

În iunie, România a declarat că va dona Ucrainei un sistem Patriot, fiind parte a unei livrări de cinci astfel de sisteme şi alte unităţi strategice de apărare aeriană promise de ţări NATO Kievului la summitul de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici