Daciana Sârbu precizează, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX, că, prin prevederile de la punctele 10 şi 12, se poate deschide calea către permiterea activităţilor de vânătoare în parcurile naţionale şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
"Acestea trebuie să rămână arii protejate, de importanţă naţională, ele făcând parte dintr-un preţios patrimoniu natural care trebuie ferit de orice ameninţare. A permite vânătoarea în asemenea spaţii ar echivala cu un atentat dramatic la adresa unei valori naţionale – biodiversitatea – şi, în acelaşi timp, ar transmite un semnal grav către întreaga societate românească", apreciază europarlamentarul PSD.
În opinia sa, în acest fel, clasa politică ar demonstra o lipsă totală de înţelegere a nevoii de protejare a mediului.
Daciana Sârbu menţionează că dezbaterea "verde", care priveşte modalităţi şi eforturi de prezervare a resurselor naturale, domină acum societăţile occidentale şi începe să fie percepută ca o prioritate inclusiv la nivelul decidenţilor politici. Uniunea Europeană, din care România face parte, este acum un deschizător de drumuri prin normele şi obiectivele pe care le impune membrilor săi. România nu are voie să devieze de la acest curs şi să adopte legi care pot afecta echilibrul şi diversitatea mediului, adaugă ea.
Europarlamentarul PSD consideră că promulgarea acestei legi ar fi o lovitură nepermisă adusă fondului natural al României şi un mesaj greşit adresat românilor, într-un moment în care clasa politică ar trebui să îi convingă pe oameni să trateze cu cât mai multă responsabilitate mediul înconjurător.
"Alăturându-se demersurilor societăţii civile, Daciana Sârbu îşi exprimă speranţa că preşedintele României nu va accepta acest act şi că Legea vânătorii va fi modificată în aşa fel încât să nu se mai permită niciun fel de activitate de vânătoare pe teritoriul parcurilor naţionale şi Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării", se mai arată în comunicat.