„În ceea ce priveşte speculaţiile privind implicarea STS în afacerea înregistrărilor ilegale, acestea nu au niciun fel de suport. Nici resursele şi nici mijloacele care sunt instalate aici nu au niciun fel de suport (…) şi nici nu ar fi putut să permită, nici nu intră în atributul lor şi nici nu s-au folosit sub nicio formă”, a spus Opriş.
El a declarat că speră că toate aceste lucruri au fost înţelese şi că „această afacere se încheie aici”.
Întrebat cum ar fi putut fi făcute interceptările, el a repetat mesajul. „STS nu are niciun fel de resurse, de nicio natură, nici profesionale, nici tehnice cu care să fi fost implicat într-o asemenea misiune”, a spus el.
La rândul său, deputatul Costică Canacheu, preşedintele Comisiei de Apărare a declarat că STS nu a fost implicat în înregistrările de la Camera Deputaţilor. „Cred că din perspectiva întrebărilor pe care le-au pus colegii deputaţi avem la finalul acestor audieri clarificările necesare şi dacă cumva aşteptaţi vreun răspuns la întrebarea dacă STS are vreo legătură cu înregistrările din Camera Deputaţilor, nu, nu are nicio legătură. Era evident şi înainte de a se da explicaţiile, este evident şi acum”, a comentat Canacheu.
„Staff-ul comisiei noastre mi-a pus la dispoziţie aşa, pentru informare, un documentar substanţial cu toată tehnologia pentru interceptare şi înregistrare pe care o poţi cumpăra de aici, din centrul Bucureştiului, aşa că evident că la această oră sunt o sumedenie de instrumente cu care se pot face înregistrări. Acest lucru nu are nicio legătură cu înregistrarea de la Camera Deputaţilor, spuneam doar că avem un documentar cu o sumedenie de instrumente care se pot cumpăra cu puţin peste 100 de lei din centrul Bucureştiului”, a spus Canacheu.
„Şi cu care se copiază la examene”, a completat Opriş. Canacheu a spus că a convenit continuarea „bunei colaborări” cu STS şi a adăugat că acest Serviciu „are nişte aşteptări în ceea ce priveşte creşterea alocaţiei bugetare pentru 2010”.