Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că la şedinţa comună sunt prezenţi 332 parlamentari, în timp ce 139 sunt absenţi.
La reuniunea Parlamentului participă premierul Emil Boc şi alţi membri ai Guvernului.
La începutul şedinţei, moţiunea a fost citită în plen de deputatul PSD Doina Burcău.
Moţiunea de cenzură a opoziţiei depusă la asumarea răspunderii Guvernului pe legea cadru a salarizării a fost prezentată luni în plen, după ce, vineri, şedinţă în care era programată prezentarea textului în plen a fost suspendată din lipsă de cvorum.
În moţiune se susţine că asumarea răspunderii pe această lege a salarizării este imorală, conferă proiectului de lege ilegitimitate, iar maniera de abordare nu este normală. Legea salarizării are grave deficienţe şi produce efecte economice grave, neîndeplinind criteriile de tehnică legislativă, se arată în moţiune.
Iniţiatorii mai spun că prin legea salarizării nu se asigură cadrul obiectiv de salarizare al personalului bugetar şi există suficiente motive de contestarea ei la Curtea Constituţională.
În textul moţiunii se face apel la parlamentari să stopeze adoptarea legii salarizării şi se arată că votul pentru moţiunea de cenzură este o dovadă de respect faţă de cetăţeni.
„Numai votând împotriva legii salarizării se va stopa abuzul de putere şi manifestările antisociale şi antieconomice ale Guvernului Boc„, se precizează în finalul moţiunii.
Dpă angajarea răspunderii Guvernului, în 14 decembrie, pe cele două legi privind salarizarea, opoziţia a depus două moţiuni de cenzură, una pe legea salarizării pe 2011 şi cealaltă pe legea-cadru a salarizării unitare. Prima dintre aceste moţiuni de cenzură a fost respinsă luni.