Romaşcanu, întrebat despre plecarea lui Ciolacu: Decizia e cunoscută de foarte multă vreme

„Decizia premierului este cunoscută de foarte multe vreme”, spune purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, întrebat dacă pleacă premierul de la guvernare în cazul în care PNL iese din guvern.

Urmărește
250 afișări
Imaginea articolului Romaşcanu, întrebat despre plecarea lui Ciolacu: Decizia e cunoscută de foarte multă vreme

Romaşcanu, întrebat despre plecarea lui Ciolacu: Decizia e cunoscută de foarte multă vreme

„Deci, decizia premierului este cunoscută de foarte multe vreme. Cred că e un an de când a zis prima oară că dacă cumva Partidul Naţional Liberal se retrage de la guvernare, dânsul îşi va depune mandatul, pentru că suntem în această coaliţie care şi-a asumat un program comun de a duce ţara până la sfârşitul acestei legislaturi şi, firesc, trebuie să plece şi Marcel Ciolacu”, afirmă Lucian Romaşcanu.

Acesta şi-a manifestat speranţa că, „după toate aceste tulburări din rândul PNL, decizia finală va fi aceea de a continua guvernarea şi de a face lucrurile aşa cum se aşteaptă româneşti să se facă”.

„Noi suntem într-o situaţie în care, sau ei sunt într-o situaţie în care, politizând foarte mult, au pierdut ţara din vedere. Orice declaraţie care poate avea ca impact pierderea guvernării sau dispariţia unui guvern stabil în România afectează tot. Şi intern, şi pieţe, şi investitori, şi credibilitate. Să nu uităm că avem de votat un buget în România, avem de negociat Schengen-ul, avem de făcut foarte multe lucruri care ţin de miniştrii cu forţă integrală, nu de secretarii de stat”, adaugă purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat de s-ar întâmpla cu miniştrii, Romaşcanu a răspuns că depunerea mandatului de către Ciolacu înseamnă demisia întregului guvern: „În momentul de faţă, posibil să existe, nemai fiind decât două luni până la alegeri, cu certitudine preşedintele va trebui să numească un premier interimar, iar miniştrii probabil că vor rămâne pe funcţie cele 45 de zile, dacă ţin eu bine minte legea, urmând să vedem ce se întâmplă după aceea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici