Rovana Plumb: Mi-e greu să cred că Oana Mizil nu a înţeles care a fost decizia supusă votului CExN

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a declarat, vineri, că îi este greu să creadă că preşedintele PSD Călăraşi, Oana Mizil, nu a înţeles care este decizia supusă votului în şedinţa CExN şi a apreciat că declaraţiile făcute de aceasta sunt regretabile.

6 afișări

"Este regretabil ca atunci când participi la o şedinţă a Comitetului Executiv să nu înţelegi pentru ce votezi şi cum iei decizia pe o problemă care a fost ridicată. Mi-e greu să cred că Oana Mizil nu a înţeles care a fost decizia supusă aprobării şi este regretabil faptul că a declarat acest lucru", a spus Rovana Plumb, după şedinţa BPN al Organizaţiei de Femei a PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că, "pentru perioada preelectorală", Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el. Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni seară, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică".

Ponta a spus că decizia a fost luată în baza articolului 158 litera "j" din Statutul partidului şi a refuzat să spună ce i s-a reproşat lui Marian Vanghelie. Articolul 158 al Statutului cuprinde atribuţiile Comitetului Executiv Naţional al partidului, care la litera "j" menţionează "la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti".

Ulterior, preşedintele PSD Călăraşi, Oana Mizil, a declarat pentru "Gândul" că membrii Comitetului Executiv trebuie să reia votul în cazul PSD Bucureşti, deoarece preşedinţii de organizaţii nu au ştiut ce votează.

"Am fost alungaţi într-o ambuscadă. Sunt foarte supărată pentru că am fost minţită într-o adunare oficială a PSD, cum este Comitetul Executiv. Nu sunt şi nu am fost niciodată de acord ca în partid să dăm votul pentru falsuri şi răfuieli personale ale unora. Mi s-a părut ciudat că în timpul şedinţei Comitetului Executiv nu s-a citit articolul din Statut la care s-a făcut referire când s-a pus în discuţie organizaţia de Bucureşti. După şedinţă, când am citit articolul din Statut, am realizat ambuscada în care am fost aruncaţi", a afirmat Oana Mizil. Ea a susţinut că preşedinţilor de filială li s-a explicat că se va înfiinţa un Birou de coordonare care să ajute organizaţia PSD Bucureşti, nu să o suplinească.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că, dacă preşedintele PSD Călăraşi, Oana Mizil, a votat în CExN fără să ştie ce votează înseamnă că nu este bună de preşedinte, el transmiţându-i să nu mai voteze niciodată în CExN şi precizând că decizia acestui for nu poate fi resupusă votului.

"Dacă Oana Mizil a votat fără să ştie ce votează înseamnă că nu este bună de preşedinte. Să nu mai voteze niciodată. Înainte să votezi ceva trebuie să întrebi ce votezi. Ca să te abţii, trebuie să ştii la ce te abţii. Dacă Oana Mizil nu ştie ce votează înseamnă că nu trebuie să mai voteze de acum încolo şi trebuie să găsim un preşedinte care să ştie ce votează", a spus Ponta, răspunzând astfel solicitării adresate de Oana Mizil, prin intermediul unei scrisori transmise secretarului general, de reluare a votului în CExN întrucât mai mulţi membri nu au ştiut ce votează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici