Roxana Mînzatu: Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi „colaborare”

Roxana Mînzatu, desemnată vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie în cadrul CE, spune că va lucra pentru competitivitatea modelului social european: „Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi colaborare”.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Roxana Mînzatu: Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi „colaborare”

Roxana Mînzatu: Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi „colaborare”

Într-un mesaj postat pe Facebook, Roxana Mînzatu a spus că portofoliul la care a fost nominalizată este unul „cheie pentru întreaga misiune a următoarei Comisii”.

„Acest portofoliu va iniţia legislaţie, politici şi va gestiona finanţare pentru competenţele şi educaţia europenilor, pentru locuri de muncă de calitate şi pentru drepturile sociale respectate, pornind de la lucrători şi până la copii şi tineri, de la vârstnici la persoane cu dizabilităţi, cu respect şi demnitate în drepturi şi şanse pentru bărbaţi şi femei deopotrivă. Am lucrat în coeziune o viaţă întreagă, într-un stat membru de <generaţie nouă>, România. De aceea, cred că forţa internă dar şi competitivitatea externa a Uniunii Europene depind fundamental de coeziunea socială a acesteia. Voi lucra pentru competitivitatea modelului social european, pentru că această dimensiune prin care protejăm oamenii, înainte de orice, este ceea ce ne diferenţiază pe noi, europenii, în bine, într-o lume marcată de crescânde inegalităţi sociale, care vulnerabilizează din interior mulţi competitori”, a scris Roxana Mînzatu.

Ea susţine că, pentru a accelera decisiv competitivitatea económică a Europei, va fi nevoie de multă muncă în echipă, de dialog şi transparenţă, atât în interiorul instituţiilor europene, cât şi între acestea şi statele membre, comunităţile locale, partenerii sociali.

„Urmează audierea în comisiile relevante din Parlamentul European, o etapă cheie în care vom detalia, explica priorităţile pentru următorii cinci ani şi modul în care vom lucra şi livra rezultate pentru oameni. Dincolo de audieri, ca fost deputat român şi actual deputat european, îmi doresc să lucrez bine şi îndeaproape cu aleşii direcţi ai cetăţenilor, în mod constant. Cuvântul cheie al acestui mandat este şi va fi colaborare! Numai în acest fel vom reuşi să ne atingem obiectivele îndrăzneţe pe care ni le propunem”, a adăugat Roxana Mînzatu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici