Roxana Mînzatu, propunerea României pentru funcţia de comisar european: Am fost destul de surprinsă

Roxana Mînzatu a declarat că a fost „destul de surprinsă” de faptul că este propunerea României pentru funcţia de comisar European.

Urmărește
473 afișări
Imaginea articolului Roxana Mînzatu, propunerea României pentru funcţia de comisar european: Am fost destul de surprinsă

Roxana Mînzat, propunerea României pentru funcţia de comisar european: Am fost destul de surprinsă

„Nu a fost în planul meu să fiu comisar, mi-am dorit să ajung eurodeputat, nu acum, de mai demult. Eu am fost şi parlamentar în România şi îmi place foarte mult conexiunea pe care un om care a lucrat în zona guvernamentală, a făcut politică publică, o are cu cetăţeanul. A fi deputat, dacă îţi faci treaba cu pasiune şi cu o anumită vocaţie - eu simt că le am pe acestea - este cu totul altceva decât a fi comisar sau ministru”, a spus Roxana Mînzatu la podcastul PSD.

Ea susţine că nu s-a gândit anterior la funcţia de comisar european „pentru că sunt un om care face lucrurile gradual, pune cărămidă cu cărămidă, şi în Bruxelles e nevoie să acumulezi un anumit tip de experienţă pe mediul respectiv”.

„Am fost destul de surprinsă, când am închis telefonul evident şi tentaţia de a spune nu, dar cum să refuzi totuşi o astfel de oportunitate, scurta analiză pe care o faci în minte, în ce intri, vrei sau nu să o faci, ce va presupune, inclusiv pe plan personal, deci a fost şi cu uimire, asta-i clar”, a adăugat Mînzatu.

Ea susţine că România a evoluat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene: „în septembrie 2024 ne uităm la o absorbţie de 99% şi mergem spre 100% pe exerciţiul financiar 2014-2020”.

„Am avut o perioadă în care absorbţia era marea pată neagră în discuţia despre banii europeni, cred că nu se mai pune problema astfel, şi pe exerciţiul pe care îl implementăm acum, 2021-2017 stăm binişor, suntem în anul patru de implementare, avem contracte de finanţare pentru vreo 35% din bani”, a mai spus Roxana Mînzatu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici