- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rus: Dacă Geoană era bărbat, venea la Conferinţa PSD Cluj
Fostul vicepreşedinte al PSD Ioan Rus se declară "dezamăgit", într-un interviu publicat, luni, în cotidianul "Ziua de Cluj", de prestaţia preşedintelui partidului, Mircea Geoană, care nu s-a putut ridica la nivelul proiectului de modernizare a PSD şi îl acuză pe acesta de lipsă de bărbăţie.
Ioan Rus (Imagine: Mediafax Foto)
"Am crezut într-un proiect de modernizare şi democratizare al PSD condus de Adrian Năstase, am crezut în acelaşi proiect sub conducerea lui Mircea Geoană. Sunt dezamăgit că nu s-a putut ridica la nivelul acestui proiect, pe care să-l ducă mai departe, spre o finalitate care însemna foarte mult pentru un partid de stânga, social-democrat: încredere şi speranţă în societatea românească şi respect în comunitatea politică internaţională", afirmă Rus în interviu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Ioan Rus îl acuză pe Mircea Geoană de lipsă de bărbăţie, pentru că nu a participat, săptămâna trecută, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Cluj, deşi se afla la Cluj în ziua respectivă.
"Dacă era bărbat, venea la Conferinţa Judeţeană. El ar fi avut de făcut un decont cu fiecare dintre cei care erau prezenţi la conferinţă, care au crezut în el şi l-au primit de fiecare dată la Cluj cu tot respectul şi consideraţia datorate unui adevărat lider. În acest moment nu îi datorăm şi nu ne mai datorează nimic", a afirmat Ioan Rus.
Întrebat care este rolul lui Marian Oprişan, Nicuşor Constantinescu şi Liviu Dragnea în PSD, fostul vicepreşedinte al partidului răspunde că aceştia sunt "ca berbecele cu care încerci să forţezi o poartă".
"Dai cu el în încuietori, în balamale. E un instrument folosit pentru intrarea prin efracţie. Ei au fost principalii noştri acuzatori că am fi încălcat Statutul partidului, dar, în realitate, grave încălcări ale Statutului au făcut cei care l-au sprijinit pe Oprescu împotriva candidatului propriu al PSD, Cristian Diaconescu", spune Rus.
El susţine că împreună cu Vasile Dâncu, Vasile Puşcaş şi alţi lideri de organizaţii din Transilvania au încercat să joace "pe numere mari în politica naţională pentru Transilvania", pentru ca regiunea să aibă un cuvânt de spus unde se decide viitorul zonei.
Potrivit lui Ioan Rus, această gândire a trezit o spaimă a centrului, "care şi-a văzut ameninţate resursele de putere, influenţă, bani, nefiind capabil să înţeleagă că mai la nord de Voluntari şi la sud de Glina există o ţară, nu o anexă gospodărească, şi un popor de oameni demni, nu de slugi".
Ioan Rus susţine că adversarii proiectelor lor "nu sunt doar din PSD, sunt din toate partidele şi chiar din afara sferei politice".
"Cu hârtia de ziar care conţine acuzaţii la adresa noastră am putea acoperi o parte din Casa Poporului. Politicieni din partide diferite şi analişti, care, în mod normal, nu îşi vorbeau, se adunau seară de seară în cutia televizorului să ţină predici ritualice despre pericolul regionalizării sau despre iminenta noastră plecare la alte partide", precizează Ioan Rus.
El mai declară că lupta celor din "Grupul de la Cluj" nu a fost în niciun moment împotriva unor persoane sau a unor grupuri, "ci împotriva unor atitudini şi practici care contravin interesului naţional şi principiilor europene".
"Prin intermediul presei, cetăţenii au fost martori la numeroase încercări ca tezele noastre să fie reduse la tăcere, iar reprezentanţii noştri, marginalizaţi – încercări ce au culminat cu festivalul de la Mamaia. Dar ce nu au înţeles nici Mazăre, nici Nicuşor Constantinescu, nici alţii este că nu poţi omorî o idee printr-o decizie de partid. O idee este ca sămânţa unei plante. O suflă vântul şi te trezeşti că înfloreşte în altă parte, unde nici nu te-ai fi aşteptat", mai arată Rus.
Fostul vicepreşedinte al PSD declară că, deşi ar putea primi multe voturi la alegerile parlamentare, nu îşi doreşte diverse funcţii şi nu crede că i s-ar potrivi activitatea de parlamentar, însă îi va sprijini pe colegii din partid care vor dori să candideze pentru un colegiu uninominal.
"În conjunctura actuală, nu îmi mai doresc să fac parte din conducerea partidului", susţine Ioan Rus.
De asemenea, Rus apreciază că Adrian Năstase a fost cel mai bun prim-ministru post-decembrist, asumându-şi toate proiectele adevărate pentru România şi pentru PSD, acesta având "toate şansele ca alegerile prezidenţiale din 2009 să îl găsească pregătit pentru a câştiga".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO