Ruşanu: Reducerea de 25% nu se poate aplica în Senat, pentru că oricum nu mai avem bani

Chestorul Senatului Dan Radu Ruşanu a afirmat, la ultima şedinţă a BP, că reducerea de 25% a indemnizaţiilor senatorilor şi a salariilor angajaţilor acestei Camere nu poate fi aplicată decât în proporţie de 2,79%, deoarece Senatul mai are bani pentru plata acestora numai până la 31 octombrie.

34 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: Reducerea de 25% nu se poate aplica în Senat, pentru că oricum nu mai avem bani

Ruşanu: Reducerea de 25% nu se poate aplica în Senat, pentru că oricum nu mai avem bani (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Ruşanu a făcut, în Biroul Permanent, o prezentare a unui Memorandum intern privind analiza execuţiei bugetului Senatului şi propuneri de diminuare a unor cheltuieli începând cu 1 iulie 2010, menţionând că are "o veste bună şi o veste rea".

"Vestea bună este că acea reducere de 25% hotărâtă de Guvern din indemnizaţiile şi salariile noastre nu se poate aplica la noi decât în proporţie de 2,79%, pentru că oricum nu mai avem bani. Adică Guvernul, prin acea lege, nu mai poate tăia nimic decât maxim 2,79%, Senatul nemaiavând bani pentru salariaţi şi pentru senatori decât până la 31 octombrie 2010", a spus Ruşanu, conform stenogramei şedinţei BP.

El a arătat că această reducere s-ar putea aplica doar dacă Ministerul Finanţelor va suplimenta, între timp, banii destinaţi capitolului la "Cheltuieli de personal".

"Deci, dacă vrem, în bugetul pe care îl vom face, trebuie să cerem Ministerului Finanţelor Publice să ne suplimenteze banii la «Cheltuieli de personal», ca să poată tăia 25%, pentru că altfel nu poate tăia 25%, ci poate să taie doar 2,79%", a menţionat senatorul PNL.

Dan Radu Ruşanu a mai spus, potrivit transcrierii discuţiilor din cadrul Biroului Permanent, că există şi "o veste rea", respectiv că pe primele cinci luni de execuţie bugetară există deja un deficit de 5.650.000 lei, dintre care 4.500.000 lei la "Cheltuieli de personal", iar 1.150.000 lei la titlul de "Bunuri şi servicii".

El a adăugat că la "Bunuri şi servicii", făcându-se economii la unele categorii de cheltuieli, se realizează o sumă de 700.000 lei, care poate fi redistribuită către alte categorii strict necesare, respectiv încălzirea şi lumina, apă, canal, salubritate, cota de benzină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici