UPDATE – Candidatura lui Epure pentru CNA, neluată în considerare; Severin: propunerea, a PC, nu a Camerei
Candidatura lui Marius Epure pentru funcţia de membru în CNA nu poate fi luată în considerare, întrucât acesta a fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor, a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.
La începutul şedinţei comisiilor de cultură reunite ale celor două Camere, Severin a explicat că această candidatură nu poate fi luată în considerare deoarece este propusă doar de Partidul Conservator şi nu de Camera Deputaţilor.
Comisiile parlamentare de cultură s-au reunit, miercuri dimineaţă, pentru a audia candidaţii propuşi ca membri în CNA de către Preşedinţie – Narcisa Iorga şi Guvern – Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, acesta fiind sigurul punct de pe ordinea de zi a şedinţei.
Comisiile urmează să prezinte raportul plenului reunit. Miercuri, de la ora 13.30, urmează să se desfăşoare şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului, având pe ordinea de zi şi aceste nominalizări pentru completarea CNA.
Marius Epure este şi membru supleant în Consiliul de Administraţie al TVR, tot din partea PC.
De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.
Radu Călin Cristea, Marius Epure, Narcisa Iorga şi Gabriel Tufeanu urmează să fie audiaţi miercuri, de la ora 10.00, în Comisiile pentru Cultură din Parlament. De asemenea, miercuri, de la ora 13.30, se va desfăşura şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului, având pe ordinea de zi şi aceste nominalizări pentru completarea CNA.
Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.
Pentru ca o şedinţă a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.