S-au tras la sorţi membrii Biroului Electoral Central al alegerilor prezidenţiale din 2024

Tragerea la sorţi a celor 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru scrutinul prezidenţial a avut loc joi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu calendarul electoral stabilit de Guvern pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului S-au tras la sorţi membrii Biroului Electoral Central al alegerilor prezidenţiale din 2024

S-au tras la sorţi membrii Biroului Electoral Central al alegerilor prezidenţiale din 2024

Potrivit comunicatului ÎCCJ, judecătorii desemnaţi prin tragere la sorţi sunt:

- Negoescu-Gândac Mihai Andrei – Secţia I Civilă
- Vrabie Valentina – Secţia a II-a Civilă
- Zaharia Rodica – Secţia a II-a Civilă
- Bogdan Ioana – Secţia Penală
- Vişan Doina – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal

Tragerea la sorţi a avut loc în prezenţa preşedintelui ÎCCJ, la ora 12:30, în conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

În termen de 24 de ore de la învestirea judecătorilor în BEC, cel mai târziu pe 13 septembrie, urmează alegerea preşedintelui BEC prin vot secret. De asemenea, în următoarele 24 de ore, BEC va fi completat cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi câte un reprezentant al fiecărui partid politic parlamentar.

Următoarele etape importante ale calendarului electoral includ depunerea candidaturilor până la 5 octombrie şi începerea campaniei electorale pe 25 octombrie. Primul tur al alegerilor este programat pentru 24 noiembrie, iar al doilea tur pentru 8 decembrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici