S.Barbu: E puţin riscant, cu un an înainte de locale, să se schimbe denumirea şi sigla partidului

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, joi, că "este puţin riscant" ca denumirea şi sigla partidului să fie schimbate cu un an înainte de alegerile locale, menţionând că cele actuale "există în memoria colectivă".

Urmărește
4 afișări

"Este puţin riscant, cu un an înainte de alegerile locale, pentru că există în memoria colectivă actuala siglă a partidului, actuala denumire. Nu ştiu dacă un an e suficient pentru a rebrandui PDL cu o schimbare de denumire şi de siglă", a spus Sulfina Barbu.

Ea a arătat că este dreptul fiecărui candidat la preşedinţia partidului, care doreşte să vină cu un program politic, să se gândească inclusiv la denumirea partidului.

"Cred însă că lucrurile acestea sunt extrem de importante pentru membrii partidului. Înainte de alegeri, în general, schimbarea denumirii partidului poate să creeze confuzii", a mai spus deputatul PDL.

Surse din conducerea PDL au precizat pentru "Gândul" că Vasile Blaga va intra în competiţia pentru preşedinţia partidului cu moţiunea intitulată "Dreapta Populară". Una dintre propunerile cu care se va prezenta Blaga este aceea de a schimba denumirea formaţiunii din Partidul Democrat Liberal în Partidul Democrat Popular, acţiune ce ar urma să aibă loc după congresul din luna mai.

De asemenea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul, la moţiunea la care lucrează pentru Emil Boc în perspectiva alegerilor din PDL, schimbarea denumirii şi a emblemei partidului.

Baconschi a spus că ar recomanda schimbarea denumirii PDL în Partidul Popular, precizând că există însă o formaţiune în România cu această titulatură.

Întrebat explicit dacă ia în calcul, în contextul moţiunii la care lucrează cu Emil Boc, schimbarea denumirii PDL, Baconschi a spus că are în vedere "şi emblema partidului": "Şi a emblemei, care este în cel mai bun caz un anacronism".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici