S.Barbu: Trecutul meu e curat, nu sunt asociată cu nimeni, voi cere aplicarea Statutului PDL la Buta

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu este asociată cu nimeni, în nicio formulă, că trecutul ei este "perfect curat" şi anunţă că va propune PDL să aplice cât mai rapid Statutul partidului în cazul deputatului Sorin Buta.

Urmărește
3 afișări

Referindu-se la acuzaţiile care i-au fost aduse de către preşedintele PNL, Sulfina Barbu a declarat: "Domnule Antonescu, lui Marius Oprea de ce nu îi răspundeţi? Este cumva prea greu? În loc să dea răspunsul pe care opinia publică îl aşteaptă, Crin Antonescu îi atacă pe cei care îi atrag atenţia că are un comportament duplicitar. Am o veste proastă pentru preşedintele PNL, oricât ar încerca să ne închidă gura, întrebarea rămâne: de ce nu vă purtaţi cu Voiculescu la fel cum v-aţi purtat cu Mona Muscă? Câtă vreme nu veţi răspunde, ne lăsăm imaginaţia liberă şi găsim noi răspunsuri: de la faptul că suferiţi de vizibilitate la Trustul Intact, până la presiuni şi şantaj".

Barbu a adăugat că înţelege jocul politic al lui Crin Antonescu. "Le răspunde doar colegilor politicieni pentru că aici mai găseşte el o «asociere» pe care să o arunce în loc de răspuns. Şi evită să le răspundă celor care şi-au făcut un nume cu adevărat respectabil din cercetarea istoriei fostei Securităţi, aşa cum este cazul lui Marius Oprea", a adăugat Sulfina Barbu.

Ea a mai declarat că nu este asociată cu nimeni, în nicio formulă, şi nici nu este responsabilă pentru trecutul sau faptele altora. "Iar din acest punct de vedere, trecutul meu este perfect curat. Şi ca să previn şi următorul atac, vă anunţ că voi propune PDL să discute şi să aplice Statutul partidului în cazul lui Sorin Buta, cât mai rapid cu putinţă", a mai spus Sulfina Barbu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că i se pare incredibil să fie somat de Sulfina Barbu în cazul Voiculescu, în condiţiile în care aceasta a fost "asociată" de mai mulţi ani cu un "securist cu acte în regulă", Silvian Ionescu.

"Mi se pare incredibil să mă someze doamna Sulfina Barbu - nu ştiu ce să-i fac lui Dan Voiculescu. Domnia sa - nu ştiu dacă mai este, dar a fost ani de zile - cred că e şi acum asociată cu un ofiţer de Securitate, cu domnul colonel Silvian Ionescu şi care nu are nicio vină în discuţia asta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că Sulfina Barbu nu poate "suporta" vestea că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea, dar poate fi asociată cu un ofiţer de Securitate.

"Adică, ne putem asocia cu securişti cu acte în regulă, cu ofiţeri, putem face afaceri frumoase, în vreme ce conducem unul Ministerul Mediului, unul Garda de Mediu, putem să facem bani frumoşi, putem să fim la partid, dar nu putem să suportăm teribila dezvăluire că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea", a adăugat Antonescu.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declara că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va continua la CEDO.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, în 26 ianuarie, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Deputatul PDL Sorin Buta a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că se consideră nevinovat şi că va ataca această hotărâre, "mergând până la CEDO".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici