Sabin Ilieşi: Dacă PLD nu intră în Parlamentul European, riscă să dispară

Secretarul executiv al PLD Sabin Ilieşi a declarat că alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru partidul din care face parte, susţinând că în cazul unui rezultat nefavorabil, PLD riscă să dispară de pe scena politică.

Urmărește
1 afișare

Sabin Ilieşi, care este şi preşedinte interimar al filialei Bistriţa-Năsăud a formaţiunii, a explicat că regretă faptul că nu a nominalizat o persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud pe listele de candidaţi depuse de PLD pentru Parlamentul European. El a apreciat că a greşit atunci când a nu a făcut nominalizarea aşa cum i s-a cerut de la centru, dar speră că liberal-democraţii din judeţ vor lucra în campanie cu multă dăruire pentru Theodor Stolojan care este cap de listă al partidului, dar şi pentru ceilalţi.

"Nu sunt candidaţi de la nivel local şi poate că am greşit. A fost strategia mea proastă pentru că am spus că nu este important pentru PLD. Am realizat însă că alegerile europarlamentare pentru PLD sunt foarte importante fiindcă ne pun emblemă. Din momentul în care nu intrăm în Parlamentul European, nu mai stă nimeni de vorbă cu noi. Degeaba o să fim puternici la locale. Pentru PLD, euroalegerile sunt o chestiune de viaţă şi de moarte. Dacă va fi un insucces riscăm să dispărem de tot pentru că nu ne mai bagă nimeni în seamă. Tocmai de aceea, l-am invitat la conferinţa judeţeană de sâmbătă pe Vlad Popa care este al treilea pe listă să stea de vorbă cu cei 400 de delegaţi şi să spună ce are de spus pentru a-i mobiliza", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ilieşi.

Secretarul executiv al PLD a mai făcut o trecere în revistă a numelor aflate pe lista partidului şi a spus că, în opinia sa, PLD va înregistra un scor bun în judeţ fiindcă filiala are de gând să se mobilizeze "mai tare ca la referendum".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici