Săftoiu, după verdictul în cazul Voiculescu: Ne va fi greu de vorbit despre revoluţia bunului simţ

Deputatul PNL Adriana Săftoiu susţine, potrivit RFI, că liberalilor le va fi greu să mai vorbească despre "revoluţia bunului simţ", din moment ce au făcut o alianţă cu PC, partid fondat de Dan Voiculescu, "un colaborator al Securităţii".

Urmărește
1 afișare

"Trecutul contează!", spune deputatul PNL, citată de RFI, comentând verdictul instanţei supreme în cazul Dan Voiculescu, menţionând că liberalilor le va fi greu de acum înainte să mai susţină discursuri despre revoluţia bunului simţ.

Adriana Săftoiu consideră că liderii PNL dau dovadă de "laşitate", pentru că aplică standarde duble. Deputatul liberal aduce în discuţie precedentul Mona Muscă. "Aş vrea să-l parafrazez pe domnul Crin Antonescu, din 2006, care în cazul Mona Muscă spunea că nu e nevoie de un verdict al unei instanţe, că e suficient ca Mona Muscă să fie exclusă din PNL, un nume conspirativ şi un angajament. Tot dânsul spunea atunci că în PNL nu e loc pentru trădători şi trădaţi. Acum, sigur că da, dacă decizii luate în prezent determină liderii PNL să spună că trecutul nu contează, nu e decât o formă de laşitate şi atâta tot. Cred că e de preferat să spui că da, trecutul contează, asta e, punct. Deci din punctul meu de vedere, trecutul contează pentru absolut oricine şi cred că niciodată prezentul nu poate fi asumat şi înţeles fără să ţii cont şi de trecut", explică Săftoiu.

Ea consideră că liberalilor le va fi greu să mai vorbească despre "revoluţia bunului simţ", din moment ce au făcut o alianţă cu PC, partid fondat de Dan Voiculescu, un colaborator al Securităţii, notează RFI. "Discursul liberal de până acum, despre revoluţia bunului simţ, despre curăţirea clasei politice, despre verticalitate, despre lupta împotriva foştilor colaboratori ai Securităţii, despre alte puncte tari, care aparţineau PNL-ului… ne va fi foarte greu de acum încolo să mai susţinem toate aceste nevoi ale clasei politice", spune Adriana Săftoiu.

Ea sugerează conducerii PNL să-şi definească "reperele morale în politică": "Conducerea PNL ar trebui să-şi definească în acest moment care-i sunt principiile şi reperele morale în politică. Dacă reperul moral şi principiul nostru se va defini doar printr-un adversar care înseamnă un nume, e grav, atunci e foarte grav".

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că decizia ICCJ în cazul său este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat joi pentru Mediafax că decizia instanţei supreme în cazul lui Dan Voiculescu nu are relevanţă pentru ceea ce se întâmplă acum în România. El precizează că nu îi reproşează nici şefului statului colaborarea cu Securitatea înainte de '89.

Vice-preşedintele PNL, Mihai Voicu spune de partea sa că verdictul în cazul Voiculescu nu este un subiect de relevanţă, pentru că Uniunea Social Liberală este făcută între partide şi nu între persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici