Sanchez: Întreaga noastră atenţie se va concentra duminică asupra Franţei

Întreaga noastră atenţie se va concentra asupra Franţei, iar socialiştii sunt capabili să oprească extrema dreaptă, spune, la Bucureşti, premierul spaniol, Pedro Sanchez.

Urmărește
193 afișări
Imaginea articolului Sanchez: Întreaga noastră atenţie se va concentra duminică asupra Franţei

Sanchez: Întreaga noastră atenţie se va concentra duminică asupra Franţei

„Astăzi ne confruntăm, cum au spus Chantal şi Marcel, cu ascensiunea extremei drepte şi extremismului populist, care înregistrează progrese solide pe întregul continent. Nu putem nega acest lucru. Nu doar la urnele de vot, îşi impun cu succes modelele asupra partidelor convenţionale de dreapta, care sunt incapabile să se împotrivească presiunii lor. Acestea sunt din ce în ce mai înclinate să preia discursul extremei drepte în privinţa imigraţiei, egalităţii de gen sau luptei împotriva schimbărilor climatice. Cred că acesta este un moment al adevărului. Astăzi, nu ne mai putem baza pe forţele de care am fost separaţi printr-un abis ideologic, dar cu care am împărtăşit o determinare comună de a înfrunta extrema dreaptă. Prin urmare, depinde de noi să ne apărăm. Este responsabilitatea noastră să facem faţă acestui val reacţionar, deoarece nimeni altcineva n-o va face. Suntem ultima linie de apărare şi depinde de noi ca Europa să nu-şi trădeze propriul suflet”, spune Pedro Sanchez.

El afirmă că responsabilitatea istorică pe care Internaţionala Socialistă trebuie să şi-o asume este să să fie „un simbol al speranţei pentru oamenii progresişti de pe continent, din Europa, şi să ridice punţi în faţa provocărilor comune”.

„Astăzi, avem totuşi motive de speranţă. Multe dintre partidele noastre au făcut progrese la ultimele alegeri europene. În Turcia, prietenii noştri au obţinut rezultate excelente la alegerile locale. Felicitări! Şi chiar în această săptămână, Partidul Laburist şi Keir Starmer au pus capăt celor 14 ani de guverne conservatoare cu o victorie zdrobitoare. Cred că aceasta este o veste nemaipomenită şi o mare bucurie pentru progresiştii de pe întregul continent. Iar mâine întreaga noastră atenţie se va concentra asupra Franţei şi aş dori să transmit un mesaj de sprijin ferm dragilor noştri prieteni şi camarazi din Partidul Socialist şi, fireşte, din Nouveau Front Populaire. Şi cred că nu doar Olivier, ci şi Raphael Glucksmann ni se va alătura astăzi în acest Comitet. Doar noi, dragii mei prieteni, socialiştii, suntem capabil să oprim extrema dreaptă. Întregul nostru sprijin pentru socialiştii francezi şi pentru Coaliţia Stângii – hai să câştigăm şi să guvernăm! Am reuşit în Spania în urmă cu un an, în Europa în urmă cu o lună şi sunt convins că mâine, voi, socialiştii francezi, veţi avea succes! Prin urmare, progresişti francezi, lumea este cu ochii pe voi. Veţi învinge extrema dreaptă şi veţi guverna, fiindcă cea mai bună cale de a opri valul reacţionar este să guvernaţi”, adaugă Sanchez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici