Săniuţă:Nu i s-a reproşat nimic lui Buda, el însuşi s-a declarat surprins de ce a văzut la frontieră

Deputatul Marian Săniuţă a declarat, miercuri, că, la audierea în Comisia de apărare, şefului Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, nu i s-a reproşat nimic deoarece el însuşi le-a spus parlamentarilor că a fost surprins de ceea ce a văzut în vămi.

Urmărește
1 afișare

"Nu aveam ce să-i reproşez (lui Ioan Buda - n.r.) mai mult decât şi-a reproşat dânsul, spunând că a rămas surprins de ceea ce a văzut în punctele de frontieră. Comentariile sunt de prisos atât timp cât şeful acelei structuri se declară uimit de ceea ce a văzut pe imagini, înregistrări, că se întâmplă în punctele de control ale frontierei. Pot să spun un singur lucru ca fost ministru de interne: este inacceptabil", a declarat Săniuţă.

Pe de altă parte, referindu-se la necesitatea modificării statutului poliţistului, Săniuţă s-a pronunţat pentru introducerea de "măsuri mai ferme de reîntronare a disciplinei".

"Cred în acest moment, după ce ne-a explicat astăzi inspectorul general, conexat şi cu ceea ce am aflat de la restul structurilor MAI, că se impune de urgenţă modificarea legii privind statutul poliţistului. (...) Elementele ridicate atât de inspectorul general, de alte structuri ale MAI privind legea statutului poliţistului se referă în primul şi în primul rând la posibilitatea de a adopta măsuri mai ferme de reîntronare a disciplinei, pentru că până la urmă firul roşu care a reieşit din toate discuţiile purtate cu poliţia, poliţia de frontieră, alte structuri ne duc cu gândul că la acest moment în multe structuri ale MAI disciplina şi toleranţa faţă de actele de indisciplină se află într-o situaţie delicată", a comentat deputatul.

El a mai spus că "toleranţa zero la corupţie şi la indisciplină trebuie să devină o constantă a actului de conducere", apreciind că în toate structurile MAI au apărut mult prea multe elemente care duc spre acte de indisciplină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici