Prima pagină » Politic » Eckstein speră ca PNL să se disocieze de acţiunile PSD

Eckstein speră ca PNL să se disocieze de acţiunile PSD

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter speră ca PNL să se "disocieze" de PSD şi să apere un punct de vedere propriu privind iniţiativele legislative cum ar fi Legea CNSAS sau procedura de numire a procurorilor şefi.
Eckstein speră ca PNL să se disocieze de acţiunile PSD
11 sept. 2008, 18:24, Politic

Eckstein Kovacs Peter a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PNL are două soluţii, fie "să îşi plece capul în faţa PSD", fie se să disocieze de acţiunile social-democraţilor.

"Toamna va fi fierbinte şi din dorinţa PSD de a impune anumite soluţii populiste, demagogice, unele chiar neconstituţionale şi văd că PNL are de ales. Fie îşi pleacă capul, cum l-a mai plecat pentru că avea nevoie de sprijinul PSD în a guverna, fie iese la rampă, în chestiuni de esenţă liberală, şi se disociază de PSD şi apără un punct de vedere liberal", a afirmat senatorul UDMR.

Eckstein a spus că interesul PNL este de a se disocia de intenţiile social-democraţilor şi să apere un punct de vedere propriu, în condiţiile în care nu există pericolul depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului.

Eckstein Kovacs Peter s-a arătat "mirat" că PNL, prin membrii Comisiei Juridice a Senatului, nu a ascultat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi a votat modificările propuse de PSD la procedura de numire a procurorilor şefi.

"Au votat pentru modificările propuse de PSD, pentru că ei au bube la DNA, ei sunt interesaţi. Ei au promovat, iar PNL a votat. Ne aprindem paie în cap şi ne facem probleme cu modificarea procedurii de numire a procurorilor şefi", a spus Eckstein.

El a apreciat drept "păguboasă" această abordare a modificării procedurii, inclusiv din partea aleşilor PNL, ţinânt cont de recomandările UE.

"Este o poziţie cât se poate de păguboasă şi vom trage ponoasele", a adăugat senatorul UDMR.

Joia trecută, senatorii jurişti au adoptat, cu 7 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă" (aparţinând PDL şi UDMR), un amendament prin care numirea procurorilor şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului ICCJ nu se mai face de către preşedintele României, ci de către plenul CSM.