- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.03.2024, 10:50)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte stategii. Lixandru, despre combaterea violenţei în şcoli: Este un efort complex care implică colaborare
Combaterea violenţei în mediul şcolar este un efort complex care implică colaborarea între elevi, părinţi, cadre didactice, personalul şcolar şi comunitatea în ansamblu, afirmă secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru. El propune şapte stategii.
Urmărește
174 afișări
Şapte stategii. Lixandru, despre combaterea violenţei în şcoli: Este un efort complex care implică colaborare
„Combaterea violenţei în mediul şcolar este un efort complex care implică colaborarea între elevi, părinţi, cadre didactice, personalul şcolar şi comunitatea în ansamblu”, scrie pe Facebook secretarul de stat Florin Lixandru.
El prezintă şi „câteva strategii eficiente”.
„Promovarea unei culturi a respectului şi a non-violentei: Este important să se creeze un mediu şcolar în care comportamentele respectuoase şi non-violente sunt încurajate şi apreciate. Educaţie şi conştientizare: Implementarea programelor educaţionale care abordează subiecte precum bullying-ul, rezolvarea paşnică a conflictelor, empatia şi respectul poate contribui la creşterea conştientizării şi a înţelegerii consecinţelor violenţei. Promovarea relaţiilor pozitive: Încurajarea relaţiilor sănătoase între elevi şi între elevi şi adulţi poate ajuta la prevenirea comportamentelor violente. Aceasta poate include programe de mentorat, consiliere şi activităţi extracurriculare care promovează colaborarea şi solidaritatea. Supravegherea şi intervenţia: Asigurarea unei supravegheri adecvate în timpul pauzelor şi în alte momente-cheie poate contribui la prevenirea şi intervenţia în cazurile de violenţă. Este important ca adulţii să fie atenţi la semnele de conflict şi să intervină prompt pentru a preveni escaladarea situaţiilor”, potrivit lui Lixandru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
El afirmă că ar fi nevoie şi de formarea cadrelor didactice şi personalului şcolar.
„Furnizarea de traininguri şi resurse pentru cadrele didactice şi personalul şcolar privind prevenirea şi gestionarea violenţei în şcoală poate îmbunătăţi capacitatea acestora de a răspunde eficient la situaţii dificile. Parteneriate comunitare: Colaborarea cu organizaţii locale, instituţii de aplicare a legii şi alte entităţi din comunitate poate spori eforturile de prevenire şi gestionare a violenţei în mediul şcolar. Consiliere şi suport pentru victime şi agresori: Este important să se ofere suport adecvat atât victimelor violenţei, cât şi celor care perpetuează comportamentele agresive, pentru a preveni repetarea acestor comportamente şi pentru a ajuta la vindecarea şi reintegrarea lor în comunitate. Prin implementarea unui set complex de strategii care implică educaţia, colaborarea şi intervenţia promptă, putem lucra împreună pentru a crea un mediu şcolar sigur şi stimulativ pentru toţi elevii”, încheie Florin Lixandru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe