Sârbu: Fără contribuţia UNPR la stabilitatea politică, România ar fi fost în situaţia Greciei

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat luni că, dacă formaţiunea pe care o reprezintă nu ar fi contribuit la păstrarea stabilităţii politice, situaţia României ar fi putut fi aceeaşi cu cea a Greciei.

Urmărește
6 afișări

Liderul UNPR a susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică a contribuit şi în această sesiune parlamentară la păstrarea stabilităţii politice. "Acesta a fost unul din obiectivele noastre fundamentale chiar de la înfiinţare şi situaţia din Grecia din această perioadă arată foarte bine înţelepciunea de care am dat dovadă. Avem convinegrea că situaţia economică din România ar fi putut să semene extrem de mult cu ceea ce se întâmplă în Grecia dacă nu s-ar fi păstrat stabilitatea politică. Ceea ce se întâmplă în acest moment dovedeşte înţelepciunea şi corectitudinea deciziei noastre", a declarat Marian Sârbu.

El a ţinut să menţioneze că UNPR a avut o "contribuţie substanţială" la adoptarea Codurilor Muncii şi Dialogului social. "Realitatea ne dă dreptate. Amendamentele depuse de noi şi acceptate duc la apariţia în intervalul 1 mai 2011 - 1 iullie 2011 de 570.000 de noi contracte individuale de muncă, chiar dacă unele dintre ele sunt pe durată determinată - aproximativ 200.000", a spus Sârbu.

De asemenea, el a mai spus că faptul că s-a ajuns la un număr de contracte individuale de muncă active de peste 6.400.000 este un lucru ce arată ieşirea din recesiune şi că cele două acte normative modificate au avut rezultate pozitive.

Totodată, Sârbu a anunţat că UNPR va propune şi va depune la Camera Deputaţilor la începutul sesiunii parlamentare, pentru îmbunătăţirea indicatorilor pieţei muncii, un proiect de act normativ care să concretizeze sprijinul statului în ceea ce priveşte angajarea în perioada de probă a absolvenţilor.

"În România anual circa 200-230.000 de noi absolvenţi intră pe piaţa muncii. Măsurile active care să-i ajute pe aceşti absolvenţi sunt încă firave. În 2009 ele nu au avut în vedere decât circa 2.000 de absolvenţi, în 2010, numărul a fost de circa 3.000. Măsurile pe care le implementează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt încă firave şi extrem de multe sunt zdrenţuite, nu duc la o îmbunătăţire a încadrării absolvenţilor pe piaţa muncii. UNPR va propune în această toamnă, după o consultare cu reprezenţanţi ai Mininisterului Muncii un proiect de lege care să însemne concret că în intervalul unei perioade de 6 luni de la absolvire angajatorul care încadrează pe perioadă de cel puţin şase luni un absolvent va beneficia de o subvenţie la nivelul salariului minim brut pe economie timp de şase luni, angajatorului revenindu-i numai sarcina plăţii taxelor către stat – contribibuţii sociale şi impozit pe venit", a susţinut Marian Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici