„Postul de preşedinte al Senatului nu a fost adus în discuţie, nici contestat. Îi lăsăm domnului Crin Antonescu posibilitatea să decidă. Este falsă informaţia că eu aş dori să fiu, (Ioan – n.r.) Chelaru ar dori, că (Petru – n.r.) Filip ar dori să fie, că au fost nominalizaţi. Falsă complet”, a spus senatorul PSD.
Chestionat dacă ar fi normal ca Antonescu să îşi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al Senatului după o eventuală ieşire a PNL de la guvernare, Ilie Sârbu a răspuns: „Dacă ar avea onoare, dacă nu, e problema dânsului”. „N-o să mă mai vedeţi pe mine la tribună, cum m-aţi văzut, să mă bat cu domnul Geoană, cu domnul Blaga, nu, nu mai facem lucru acesta”, a subliniat senatorul.
Întrebat dacă în şedinţele USL Crin Antonescu a spus vreodată că vrea să demisioneze de la conducerea Senatului, el a răspuns afirmativ.
„Da, a spus, în şedinţa la care am participat eu. Eu am şi spus asta la un post de televiziune, într-o după-amiază, atunci când situaţia era tensionată, am spus lucrul acesta în ideea în care am arătat că are onoare şi caracter. A spus: «Dacă de asta depinde, eu plec». Era dialogul între PC şi domnul Crin Antonescu, între PNL”, a spus Sârbu.
Social-democratul a adăugat că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va putea să îşi păstreze toate privilegiile funcţiei.
„Nu facem caz din asta, nu ne interesează nici pentru mine nici pentru alţi colegi de-ai mei, fiindcă postul, oricum, prin protocol, revenea la vremea respectivă PC. PC poate să îl revendice. Noi îi lăsăm domnului Crin Antonescu toate privilegiile pe care le are din acest post: vilă, casă de protocol, maşini, consilieri câţi vrea dânsul. Nu avem o problemă”, a afirmat Sârbu.