Savu spune că solicitarea lui Chivu privind înlocuirea din Comisia SRI de la Senat este "o prostie"

Senatul PSD Daniel Savu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că solicitarea senatorului independent Sorin Chivu privind înlocuirea sa din Comisia de control a activităţii SRI este "o prostie" şi seamănă cu o delaţiune din anii '50.

Urmărește
17 afișări

"Să vină acum cu o astfel de solicitare, de tipul delaţiunilor din anii '50, înseamnă să nu-ţi respecţi statutul de parlamentar. Nu am fost niciodată nici măcar citat ca martor într-un proces privind corupţia. Domnul Chivu a făcut referire la nişte articole din presă care conţin informaţii false, în care se fac confuzii de nume, care sunt doar calomnii", a declarat Daniel Savu.

El a mai spus că solicitarea privind revocarea din funcţia de membru în Comisia de control a activităţii SRI este legată de faptul că, în ultima vreme a făcut public foarte multe dezvăluiri legate de "mafia petrolului din România".

"Toate acestea nu au apărut întâmplător, ci exact în momentul în care am început să vorbesc public despre mafia petrolului din România, Eu nu am aceste informaţii de la Comisia de control a activităţii SRI. Comisia se ocupă de cu totul şi cu totul altceva. Comisia se ocupă cu respectarea legalităţii în activitatea exercitată de SRI", a spus senatorul Daniel Savu.

Senatorul independent Sorin-Serioja Chivu a solicitat conducerii Parlamentului înlocuirea senatorului PSD Daniel Savu din comisia parlamentară SRI pe motiv că acesta fost învinuit în presă de fapte de corupţie, cererea urmând să fie analizată în Birourile Pemanente ale celor două Camere.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că sesizarea senatorului Sorin Chivu este de competenţa Birourilor comune.

Grupul PSD din Senat reafirmă sprijinul acordat la numirea lui Daniel Savu în Comisia pentru controlul parlamentar asupra activităţii SRI, menţionând că apreciază în continuare "probitatea morală şi profesională" a acestuia, "iar despre retragerea sprijinului politic nici nu poate fi vorba".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici