Schimb de replici la Comisia de Învăţământ între Daniel Funeriu şi deputatul PDL Cătălin Croitoru

Deputatul PDL Cătălin Croitoru şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, au avut, marţi, la şedinţa comisiei de Învăţământ a Camerei, un schimb de replici legat de salarizarea profesorilor, parlamentarul acuzându-l pe reprezentantul Guvernului de sfidare pentru modul în care a răspuns la o întrebare.

Urmărește
6 afișări

Croitoru a fost nemulţumit de răspunsul pe care Funeriu l-a dat membrilor Comisiei n privinţa problemei profesorilor din judeţele Boroşani şi Suceava care au intrat în grevă deoarece nu-şi primesc salariile.

Deputatul PDL a pledat pentru rezolvarea situaţiei salariilor dascălilor şi l-a întrebat pe Daniel Funeriu ce a făcut Ministerul Educaţiei pentru a preîntâmpina asemenea situaţie. Funeriu a răspuns la fel la toate insistenţele deputaţilor din comisie, şi anume că salariile cadrelor didactice sunt plătite din bugetele locale şi că Ministerul Educaţiei respectă legea.

"Salariile cadrelor didactice se plătesc de la bugetele locale, prin trezorerie", a afirmat Funeriu.

Acest răspuns l-a făcut pe deputatul PDL Cătălin Croitoru să spună, părăsind şedinţa: "Ne jigniţi inteligenţa (...) Acesta este o sfidare, nu este un răspuns".

Funeriu a replicat: "Aveţi un ministru care aplică legea". El a mai spus că Ministerul este în discuţii cu Ministerul Finanţelor pentru a găsi o soluţie "într-un timp rezonabil".

Croitoru a revenit în sala de şedinţe după câteva minute. Funeriu a fost întrebat de membrii Comisiei şi dacă are în vedere o modificare a structurii anului şcolar, în privinţa vacanţelor şcolare, a menţinerii semestrelor sau trecerii la trimestre. "Ministerul Educaţiei este adeptul păstrării structurii anului şcolar aşa cum este acum", a afirmat Funeriu, arătând că se va modifica structura anului şcolar numai dacă există un consens în această privinţă între toţi factorii implicaţi.

El a spus că pune la dispoziţia membrilor comisiei un material privind situaţia din alte ţări.

Deputaţii au renunţat să-i mai adreseze întrebări ministrului Funeriu în legătură cu problema programului laptele şi cornul, preşedintele Comisiei, Cristian Dumitrescu, arătând că nu mai este cvorum de şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici