Sebastian Burduja: Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare din Capitală

  • Bucureştiul este, din nou, în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare, o situaţie care afectează direct confortul şi viaţa de zi cu zi, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
  • Acesta afirmă că e nevoie de soluţii urgente şi de o viziune clară pentru a depăşi aceste probleme grave.
Urmărește
1191 afișări
Imaginea articolului Sebastian Burduja: Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare din Capitală

„Am prezentat la nivelul Ministerului Energiei mai multe soluţii. Prima şi cea mai importantă este fuziunea ELCEN-Termoenergetica, proces aprobat la nivelul Guvernului şi CGMB, iar Ministerul Dezvoltării a promovat deja schimbările legislative necesare. Lucrurile sunt în desfăşurare, iar până la final de 2025 fuziunea ar trebui să fie gata. A doua este modernizarea CET-urilor, pentru care ne străduim să obţinem finanţarea necesară din Fondul pentru Modernizare — bani nerambursabili, un aer mai curat în Bucureşti şi facturi la întreţinere mai mici. A treia este modernizarea reţelei, pentru care am pus la dispoziţie aproape jumătate de miliard de euro, tot din Fondul pentru Modernizare. A patra este energia geotermală, pentru care deja am dat drumul la studiul de fezabilitate, în parteneriat cu SUA”, spune ministrul Burduja, despre soluţiile pentru Bucureşti.

Acesta afirmă că este clar că sistemul de termoficare al Capitalei trebuie modernizat şi gestionat mult mai eficient şi adaugă că Ministerul Energiei este pe deplin deschis să colaboreze strâns cu Primăria Capitalei şi cu toate instituţiile implicate pentru a contribui la rezolvarea problemelor din sistemul de termoficare bucureştean.

„Am toată convingerea că împreună putem să transformăm acest sistem într-un exemplu la nivel naţional şi european, aşa cum s-a întâmplat deja la Oradea, unde costul gigacaloriei este aproape de trei ori mai mic decât în Bucureşti”, mai spune Burduja.

Şi premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru a căuta soluţii la problema apei calde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici