- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.03.2016, 11:43)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Sebastian Ghiţă s-a prezentat la Comisia juridică - VIDEO
Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns marţi la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde urmează a fi audiat în legătură cu solicitarea DNA de reţinere şi arestare preventivă a sa.
Urmărește
491 afișări
Şedinţa Comisiei juridice în care se votează cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a parlamentarului a început, fiind prezenţi 16 deputaţi din totalul de 25 de membri.
Sebastian Ghiță a venit cu aproximativ 20 de minute înainte de începerea şedinţei. Parlamentarul de Prahova a adus două dosare voluminioase în care s-ar afla probe, susţinând că are dovezi în apărarea sa. El este însoţit de trei avocaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
El a spus că va susţine declaraţii de presă după şedinţa Comisiei juridice.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului independent Sebastian Ghiţă, acesta fiind acuzat de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi alte infracţiuni. Votul în plen este programat miercuri.
Nu mai puţin de şapte capete de acuzare au fost formulate de procurorii anti-corupţie în dosarul care-l vizează pe Ghiţă, printre care dare de mită şi şantaj. În referatul procurorilor este descris un întreg mecanism prin care deputatul oferea o "bucăţică de putere" pentru protecţie.
Potrivit documentului, deputatul a dobândit o putere financiară şi relaţională care i-ar fi permis să determine," în mod real (chiar dacă personal el nu a ocupat vreo funcţie oficială în stat) numirea/menţinerea unor persoane în funcţii importante”.
Procurorii scriu şi despre întregul sistem infracţional pus la punct de deputat în judeţul Prahova, susţinând că “această forţă dobândită a fost folosită în mod efectiv de Ghiţă Sebastian Aurelian ca monedă de schimb pentru cointeresarea unor funcţionari publici şi angrenarea lor într-un mecanism infracţional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natură, ale deputatului”.
Ghiţă, despre procurorul arestat în dosarul său: S-a întâlnit cu Ponta să-i dea invitaţie la concert
Sebastian Ghiţă a negat acuzaţiile procurorilor DNA privind traficul de influenţă şi darea de mită, susţinând că se presupune în mod eronat că oameni cu o carieră profesională de 10-15 ani în spate ar fi fost mituiţi de el prin menţinerea în funcţii.
În context, el a susţinut că procurorul Liviu Tudose care a fost arestat în dosarul său s-ar fi întâlnit cu fostul premier Victor Ponta, dar nu pentru a discuta despre funcţii, ci pentru a-i da o invitaţie la un concert al orchestrei simfonice din Prahova, unde cânta fiica sa. El a mai spus că nu a participat la această întâlnire, dar ştie despre ce a fost vorba.
Citeşte şi: DNA a cerut documente de la MAE legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiţă. MAE: Licitaţia a fost publică, deschisă
Citeşte şi: Comisia Juridică decide marţi ce aviz dă cererii DNA în cazul lui Sebastian Ghiţă. DNA: Ghiţă oferea o "bucăţică de putere" pentru protecţie. Cum dirija deputatul instituţiile publice din Prahova
Citeşte şi: DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Sebastian Ghiţă. Cererea DNA, discutată joi, la ora 12:00, de Biroul Permanent al Camerei
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat